Γιατροί Ρεθύμνου: Κανένας υγειονομικός σε αναστολή εργασίας - Κανείς δεν περισσεύει!

Κρήτη
Γιατροί Ρεθύμνου: Κανένας υγειονομικός σε αναστολή εργασίας - Κανείς δεν περισσεύει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε συνθήκες υποστελέχωσης και έξαρσης της πανδημίας κανείς δεν περισσεύει - Το ΕΣΥ παραμένει ανοχύρωτο στην άνοδο του 4ου κύματος»

«Την άμεση ανάκληση της απόφασης για αναστολή των αδειών του υγειονομικού προσωπικού», ζητούν οι γιατροί του Ρεθύθμνου, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως «το ΕΣΥ δε χρειάζεται χειροκρότημα αλλά έμπρακτη ενίσχυση».

Ειδικότερα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Ένωση Γιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας νομού Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου στηρίζουν απόλυτα το καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια και τάσσεται κατηγορηματικά αντίθετα στην αναστολή εργασίας των υγειονομικών. 

Παράλληλα καλούν όλους τους γιατρούς και όλους τους υγειονομικούς σε τρίωρη στάση εργασία την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00-11.00 και Γενική Συνέλευση στις 9.00 στην είσοδο του Νοσοκομείου. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η στοχοποίηση των ανεμβολίαστων υγειονομικών, που έχουν ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη και η ενοχοποίηση τους ως μέσο διασποράς του κορωνοϊού, οδηγεί το ήδη υποστελεχωμένο ΕΣΥ σε επισφαλή λειτουργία- επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, εξωθώντας τα περιφερειακά νοσοκομεία όπως του Ρεθύμνου σε μείωση υπηρεσιών με μετακινήσεις προσωπικού και συγχωνεύσεις τμημάτων αρχικά, ενώ ανοίγει διάπλατα το δρόμο για συγχωνεύσεις νοσοκομείων και παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η πανδημία, 18 μήνες μετά και στην άνοδο του 4ου κύματος, δεν αφορά πλέον σε μία «έκτακτη - εμπόλεμη» κατάσταση που θα φύγει σε λίγους μήνες.

- απαιτεί σοβαρή και υπεύθυνη οργάνωση και σχεδιασμός που θα επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας και την συνεπή και απρόσκοπτη θεραπεία και φροντίδα όλων των υπολοίπων ασθενών.

Εν όψει του μέτρου για την επ’ αόριστον αναστολή εργασίας από 1 Σεπτεμβρίου των ανεμβολίαστων υγειονομικών, καταγγέλουμε ξανά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού επί ποινής αναστολής εργασίας και απόλυσης στο 7% των υγειονομικών που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί αλλά συνεχίζουν να  προσφέρουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή τις υπηρεσίες τους.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνείται να προστατεύσει «το αγαθό της υγείας» όταν πρόκειται να πάρει μέτρα που κοστίζουν στο κράτος. Μέτρα για την αντιμετώπιση του συγχρωτισμού στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, για το ασφαλές άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη μείωση ή εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων. Ο καθολικός, σύμφωνα με τις επιστημονικές ενδείξεις, μαζικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως και η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων κλπ. 

Η ΕΓΕΣΥΝΡ και ο Σύλλογος Εργαζομένων το ΓΝΡ απαιτούν από την κυβέρνηση: 

- Την μη εφαρμογή του μέτρου αναστολής εργασίας των ήδη εξουθενωμένων υγειονομικών

- Το ΕΣΥ δε χρειάζεται χειροκρότημα αλλά έμπρακτη ενίσχυση

-Την άμεση ανάκληση της απόφασης για αναστολή των αδειών του υγειονομικού προσωπικού. Από μόνη της αποτελεί δήλωση ότι το ΕΣΥ παραμένει ανοχύρωτο. 

- Άμεση στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό των νοσοκομείων και της δημόσιας ΠΦΥ 

- Εμβολιαστικά κέντρα εκτός νοσοκομείων - στην ΠΦΥ. Διατήρηση στο Νοσοκομείο μόνο γραμμής ασφαλείας για ειδικές περιπτώσεις αλλεργίας, ανοσοκαταστολής κλπ. 

-Ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο διακομιδών από ΕΚΑΒ και διασύνδεση με νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας 

- Αναγνώριση της νόσου Covid ως επαγγελματική νόσος στους υγειονομικούς  -Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά. 

- Αύξηση των δαπανών για την υγεία.

Καλούμε τους ιατρούς και όλους τους υγειονομικούς σε τρίωρη στάση εργασία την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00-11.00 και Γενική Συνέλευση στις 9.00 στην είσοδο του Νοσοκομείου. 

Όλοι οι υγειονομικοί είναι απαραίτητοι – Κανείς δεν περισσεύει!

Άμεση ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΓΕΣΥΝΡ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΡ».

(Φωτογραφία Rawpixel )

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News