Θεραπευτικοί φακοί επαφής, βοηθήματα χαμηλής όρασης, στραβισμός και άλλες παθήσεις

Υγεία
Θεραπευτικοί φακοί επαφής, βοηθήματα χαμηλής όρασης, στραβισμός και άλλες παθήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σύγχρονες επιστημονικές λύσεις για παθήσεις της όρασης

Στο κατάστημα οπτικών EYELAB (62 Μαρτύρων 8),θα βρείτε, εκτός από διορθωτικούς φακούς επαφής και οφθαλμικούς φακούς(μυωπία, αστιγματισμός, υπερμετρωπία, πρεσβυωπία) και θεραπευτικούς για παθολογικά προβλήματα, καθώς και βοηθήματα χαμηλής όρασης(φυσιολογία οφθαλμού).

Οι θεραπευτικοί φακοί επαφής χορηγούνται σε 2 φάσεις, πριν και μετά από επέμβαση στο κερατοειδή.

Πριν από χειρουργική επέμβαση στον κερατοειδή, οι θεραπευτικοί φακοί επαφής χορηγούνται για δύο ειδών παθήσεις. Πρώτον,οι παθήσεις με έλλειψη επιθηλιακών κυττάρων(εξωτερικός χιτώνας) στον κερατοειδή, όπου η χρήση θεραπευτικών φακών επαφής είναι απαραίτητη για ομαλή επανεπιθηλιοποίηση του κερατοειδή. Δηλαδή, κατά την αναπαραγωγή των επιθηλιακών κυττάρων, ο κερατοειδής να έχει ομαλή μορφή. Επίσης, χρησιμοποιούνται για επαρκή ενυδάτωση του κερατοειδή. Τέτοιου είδους παθήσεις αποτελούν το έλκος κερατοειδή, μόλυνση από μικρόβιο, έγκαυμα. Αντιμετωπίζονται με επέμβαση πρόσθετων τεχνητών κυττάρων και μεταμόσχευση ιστού, αν πρόκειται για μόλυνση.

Μετά την χειρουργική επέμβαση χορηγούνται θεραπευτικοί φακοί επαφής για προστασία του κερατοειδή. Παράλληλα, οι θεραπευτικοί φακοί επαφής εκτός από επιδεσμική χρήση(πριν την επέμβαση για επαναφορά αρχικής μορφής κετοειδή και μετά για προστασία),έχουν και φαρμακευτική χρήση. Σε μόλυνση, ο θεραπευτικός φακός, χρησιμοποιείται και για μεταφορά αντιβιοτικών, ενώ σε περιπτώσεις όπως κερατοπάθεια για μεταφορά κυκλοπληγικών για αντιμετώπιση του πόνου.

Για παθήσεις της ωχράς κηλίδας και του οπτικού νεύρου χορηγούνται βοηθήματα χαμηλής όρασης.

Τέλος, ο στραβισμός προκαλείται από μεγάλη διαφορά στο βαθμό υπερμετρωπίας στα δύο μάτια, κυρίως από μικρή ηλικία ή σε νευρομυικούς παράγοντες. Αντιμετωπίζεται με ειδικό οφθαλμικό φακό σε σκελετό οράσεως (Πρίσμα) και τεχνική κάλυψης από οφθαλμίατρο. Σε κάποιες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση. Αν δεν αντιμετωπιστεί, οδηγεί σε αμβλυωπία.

Οπτικά Eyelab, στην Λεοφώρο 62 Μαρτύρων αρ. 8, μείνετε ενημερωμένοι με μια επίσκεψη στο site www.optika-eyelab.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News