Δημήτρης Κούβελας: Τι συμβαίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca;

Κρήτη
Δημήτρης Κούβελας: Τι συμβαίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί αρκετές χώρες σταματούν τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού;

Να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις προσπάθησε μιλώντας στη ΚΡΗΤΗ TV ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας  στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με το εμβόλιο της Astrazeneca.

Ο ίδιος συντάχθηκε με την απόφαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού να συνεχίσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα εμβολιασμών χωρίς να ανασταλεί η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής αρκετές χώρες έχουν ανατείλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, μετά τα περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασμένα άτομα με τον ΠΟΥ να δηλώνει ότι η συμβουλευτική επιτροπή του εξετάζει τις πληροφορίες που σχετίζονται με το εμβόλιο όμως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιοδήποτε περιστατικό υγείας προκλήθηκε από το εμβόλιο.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, έχει καταγραφεί ένα θρομβοεμβολικό επεισόδιο, με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών της χώρας μας σε ειδική συνεδρίαση να αποφασίζει  πως «ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει».

Ο παγκόσμιος οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι η συμβουλευτική επιτροπή του εξετάζει τις πληροφορίες που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19, όμως δεν υπάρχουν εντοπιστεί «ενδείξεις αιτιώδους συνάφειας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News