Lockdown: Πώς επηρεάζει την ψυχική υγεία των παιδιών - Τι λένε ειδικοί

Κρήτη
Lockdown: Πώς επηρεάζει την ψυχική υγεία των παιδιών - Τι λένε ειδικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πανδημία κλυδωνίζει τον ψυχικό κόσμο των παιδιών - Ειδικοί μιλούν στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Ώρα Αιχμής»

Η πανδημία και οι συνθήκες του εγκλεισμού επηρεάζουν αρκετά την ψυχοσύνθεση και των παιδιών.

Η τηλεκπαίδευση, οι περιορισμοί στις εξόδους και το άνοιξε-κλείσε στα σχολεία, έχουν αλλάξει άρδην την καθημερινότητα, μαθητών όλων των βαθμίδων με τη ζωή να είναι πλέον πολύ διαφορετική και την ίδια την κοινωνία να καλείται να απαντήσει τους λόγους, για τους οποίους η χώρα μας συμμετέχει σε αυτή τη μάχη της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Η πανδημία κλυδωνίζει τον ψυχικό κόσμο των παιδιών, που προσπαθούν να ανταποκριθούν και κυρίως να προσαρμοστούν, κάτω από συνθήκες φόβου, ανασφάλειας, αλλά και θυμού, που πολλές φορές μεταφέρονται από την ίδια την οικογένεια.

Όπως τονίστηκε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Ώρα Αιχμής», αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να «μετακυλιστεί» στα παιδιά και μετά το τέλος του εγκλεισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρία Ρηγάκη, ο τρόπος με τον οποίο δομείται η εκπαίδευση στην εποχή της πανδημίας, προκαλεί μεγαλύτερη αναστάτωση στα παιδιά, καθώς εντείνεται η ανασφάλεια, με την πολιτεία να πρέπει να θέσει πιο γερές βάσεις, έτσι ώστε να θωρακίσει και την ψυχική υγεία των μαθητών.

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News