Οροεπιδημιολογική μελέτη στην Κρήτη: Τέλη Ιανουαρίου τα δεδομένα της δεύτερης φάσης

Κρήτη
Οροεπιδημιολογική μελέτη στην Κρήτη: Τέλη Ιανουαρίου τα δεδομένα της δεύτερης φάσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στοχεύει στην επανεξέταση των συμμετεχόντων της πρώτης φάσης για την εκτίμηση αλλαγών στον βαθμό προσβολής και το επιδημιολογικό προφίλ του πληθυσμού

Ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της οροεπιδημιολογικής μελέτης για την εκτίμηση του βαθμού προσβολής του γενικού πληθυσμού της Κρήτης από τον Κορωνοϊό, την οποία υπογράφουν 5 επιστήμονες της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.  

Μόλις 2 άτομα, σε σύνολο 448, βρέθηκαν θετικά σε αντισώματα, σε επίπεδο Κρήτης, εύρημα που δηλώνει το χαμηλό βαθμό φυσικής ανοσίας στον πληθυσμό την περίοδο εκείνη και που αντανακλά την εικόνα της πανδημίας, μετά το πρώτο lockdown.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Λιονή, στα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν συλλεγεί τα δεδομένα της δεύτερης φάσης της μελέτης, η οποία στοχεύει στην επανεξέταση των συμμετεχόντων της πρώτης φάσης για την εκτίμηση αλλαγών στον βαθμό προσβολής και το επιδημιολογικό προφίλ του πληθυσμού κατά την περίοδο του δεύτερου επιδημικού κύματος.  

Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στη δεύτερη φάση της μελέτης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της πανδημίας στον πληθυσμό της Κρήτης.  

Η έρευνα στόχευε σε ένα τυχαία επιλεγμένο δείγμα ατόμων του πληθυσμού, ηλικίας 18 ετών και άνω και αντανακλά την εικόνα της πανδημίας κατά την περίοδο από 15 Ιουνίου μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2020, δηλαδή στην περίοδο μετά το πρώτο lockdown.  

Η ερευνητική ομάδα της Ιατρικής σχολής έχει διαμορφώσει εικόνα για το ποσοστό των ανθρώπων που πέρασαν την λοίμωξη, στην πρώτη φάση της μελέτης.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News