Σημαντική αποκάλυψη στις «Αντιθέσεις»: Η θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων – Πότε αναμένεται στην Ελλάδα

Κρήτη
Σημαντική αποκάλυψη στις «Αντιθέσεις»: Η θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων – Πότε αναμένεται στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων έχει ανάψει το πράσινο φως προκειμένου η θεραπεία με τη χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων να έρθει και στην Ελλάδα»

Στην αποκάλυψη πως η επιτροπή εμπειρογνωμόνων έχει ανάψει το πράσινο φως προκειμένου η θεραπεία με τη χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων να έρθει και στην Ελλάδα, προχώρησε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ TV ο λοιμωξιολόγος καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Αχιλλέας Γκίκας.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κούβελας, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ , τα συγκεκριμένα σκευάσματα θα μπορούσαν να συνδράμουν στην αποσυμπίεση των μονάδων Covid του συστήματος υγείας και γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη η ένταξή τους στα ελληνικά πρωτόκολλα. 

Τα φάρμακα κατά της Covid 19  που βασίζονται στη χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων πρέπει να μπουν στο σύστημα υγείας της Ελλάδας άμεσα καθώς οι μελέτες δείχνουν πως είναι τόσο αποτελεσματικά που θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τα περιστατικά που χρίζουν εισαγωγή σε ΜΕΘ δίνοντας ανάσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα τόνισαν καθηγητές φαρμακολογίας και ιατρικής μιλώντας στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ TV.  

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο Αχιλλέας Γκίκας, Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέλος από τον Αύγουστο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η συζήτηση έχει ανοίξει με την Επιτροπή να έχει ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να ανοίξει το δρόμο ώστε να ενταχθούν στο εθνικό μας πρωτόκολλο. 

Πρόκειται για τα καινοτόμα φάρμακα κατά της COVID-19 που χορηγήθηκαν και στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όταν προσβλήθηκε από τον ιό τα οποία μάλιστα πήραν πρόσφατα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ. 

Πρωτοβάθμια περίθαλψη και τεστ 

Παράλληλα, την ανάγκη ενεργοποίησης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προκειμένου να ελεγχθεί καλύτερα η πανδημία και να αποφευχθούν τα επαναλαμβανόμενα lockdown τόνισαν οι καλεσμένοι, καθηγητές, γιατροί κι ερευνητές, της εκπομπής Αντιθέσεις της ΚΡΗΤΗ TV με τον Γιώργο Σαχίνη.

Ακόμη, σημείωσαν την ανάγκη της καλύτερης αξιοποίησης των τεστ προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική επιδημιολογική παρατήρηση της πανδημίας.  

Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως τα μόνα όπλα για τον έλεγχο της πανδημίας και θα πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τόνισαν οι καλεσμένοι της εκπομπής Αντιθέσεις στη ΚΡΗΤΗ TV.

Την ίδια ώρα, οι καθηγητές σημείωσαν την ανάγκη να αξιοποιηθεί καλύτερα το όπλο των τεστ που θα οδηγήσει στην ακριβέστερη επιδημιολογική παρατήρηση του πληθυσμού. 

https://www.youtube.com/watch?v=7W_sfOTbL6U?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News