«Διατροφή, Άσκηση και Ζωή» στο επίκεντρο

Υγεία
«Διατροφή, Άσκηση και Ζωή» στο επίκεντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην υγεία και το περιβάλλον, η διατροφή και η ψυχική υγεία τέθηκαν ως θέματα σε εκδήλωση

Με  επιτυχία  και τηρώντας αυστηρό  υγειονομικό  πρωτόκολο  πραγματοποιήθηκε η επιστημονική εκδήλωση  «Διατροφή-Άσκηση-Ζωή»,  από την επιστημονική επιτροπή κρητικής διατροφής και θεματικού τουρισμού την Κυριακή  27 Σεπτεμβρίου.

Κορυφαίοι πανεπιστημιακοί και πρόεδροι επιστημονικών φορέων ανέπτυξαν θέματα όπως οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην υγεία και το περιβάλλον, οι ευεργετικές  επιδράσεις της επαφής με τη φύση, διατροφή και ψυχική υγεία, μακροβιότητα, ναυταθλητισμός-εφαλτήριο υγιεινής ζωής.

Ο  καθηγητής Ιατρικής  κ.Χανιώτης,  ο τ.Πρόεδρος ΕΦΕΤ κ.Κατσαρός,  ο Αντιπρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών κ.Μούγιος,  ο Πρόεδρος Ένωσης  Διαιτολόγων Ελλάδος κ.Κανελλάκης , η  Διδάσκουσα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο  κ.Μαραντίδου  παρέθεσαν σημαντικά επιστημονικά στοιχεία στο χώρο του Πανελλήνιου  ιστιοπλοικού  ομίλου στο  Μικρολίμανο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η  Πρόεδρος της επιτροπής,  καθηγήτρια  διοίκησης τουριστικών  επιχειρήσεων  κ.Δασκαλάκη χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ανωτέρω εκδήλωση στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα και ευχαρίστησε τους κορυφαίους  συνεργάτες της  για τη συμπόρευση 11 ετών και την πλούσια  δράση  από το Χάρβαρντ μέχρι το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ένοπλες δυνάμεις, φοιτητικές ενώσεις, ευπαθείς ομάδες  επιμορφώνονται επί σειρά ετών,  αφιλοκερδώς από τα μέλη της επιτροπής.

Ελπιδοφόρα μηνύματα, χρήσιμες συμβουλές για τη  δύσκολη σήμερα καθημερινότητα μας  στην σημαντική αυτή εκδήλωση  που τελούσε υπό την αιγίδα  του Ιατρικού  συλλόγου  Αθηνών, της Ένωσης διαιτολόγων  Ελλάδος, της Ένωσης συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς  αγώνες, του Εμπορικού –Βιομηχανικού  επιμελητηρίου Πειραιά, του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Εθνικού συμβουλίου  νεολαίας, της Ελληνικής  διατροφολογικής εταιρείας.

Χαιρετισμούς  απηύθυναν ο υφυπουργός  Αθλητισμού κ.Αυγενάκη, ο Υφυπουργός Παιδείας  κ.Διγαλάκης, ο Πρόεδρος  ΕΒΕΠ κ.Κορκίδης, η Πρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών κ.Μωραιτίδου, η Πρόεδρος   ΕΣΟΑ κ.Κοζομπόλη, ο Γ.Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ.Μαριδάκης, ο Αντιπρόεδρος Ναυτικού  Επιμελητηρίου Ελλάδος  κ.Αλεξανδράτος,  η Επικεφαλής του κινήματος Τake me home(επιστροφή μαρμάρων  Παρθενώνα), κ.Τρανούλη και  φοιτητικές ενώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News