Υγεία

Αυτό είναι το τρόφιμο που προστατεύει το πεπτικό σύστημα

Ποιες οι διατροφικές του αξίες

Μια από τις τροφές που είναι ωφέλιμες και προστατευτικές για το πεπτικό σύστημα είναι και το τουρσί.

Το τουρσί αποτελεί προϊόν ζύμωσης, συνεπώς εφοδιάζει τον οργανισμό μας με ωφέλιμους μικροοργανισμούς που είναι σημαντικοί για την υγεία του πεπτικού συστήματος, ενώ παράλληλα μας τροφοδοτούν και με τις βιταμίνες του εκάστοτε λαχανικού από το οποίο φτιάχνονται.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πολλά από τα ζυμωμένα τρόφιμα της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής, όπως το τουρσί, είναι πλούσια σε «καλά» μικρόβια (κυρίως οξυγαλακτικά βακτήρια).

Στα τουρσιά υπάρχει ποικιλία, καθώς μπορούμε να τα παρασκευάσουμε με πλήθος λαχανικών όπως αγγούρι, καρότο, πιπεριά, κουνουπίδι, ακόμη και κολοκυθάκια.

Επομένως πείτε «ναι» σε πίκλες, τουρσί και ξινό λάχανο (είναι λιγότερο αλμυρό από το τουρσί και χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα).

Προσέξτε όμως να κάνετε λελογισμένη κατανάλωση επειδή παρότι το τουρσί δεν είναι ιδιαίτερα θερμιδογόνο -υπολογίζεται ότι 100γρ αγγουράκι τουρσί έχει 12 θερμίδες – περιέχει αρκετό νάτριο, γεγονός που θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους άτομα με υπέρταση.

Πηγή: ygeiamou.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια