default-image

Η 7η ΥΠΕ εστιάζει στη στοματική υγεία

Υγεία
Η 7η ΥΠΕ εστιάζει στη στοματική υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντονιστή Οδοντίατρο της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης όρισε η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας  

Χθες, Τετάρτη 23 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση εργασίας της διοικήτριας και του υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Μπορμπουδάκη Λένας και Αγαπίου Δημήτρη με τον συντονιστή οδοντιάτρου της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης και της αναπληρώτριας αυτού, Βλασιάδη Κωνσταντίνο, διευθυντή ΕΣΥ της Οδοντιατρικής Κλινικής του Πα.Γ.Ν.Η, και Αλεξάκη Μαρίας, Επιμελήτριας Α΄ Οδοντιατρικής του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου, κατόπιν ορισμού τους με απόφαση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Τα κύρια καθήκοντα του Συντονιστή Οδοντιάτρου και της αναπληρώτριας αυτού, είναι η εφαρμογή των εθνικών σχεδιασμών για τη στοματική υγεία, ο συντονισμός και η παρακολούθηση της λειτουργίας των δημόσιων οδοντιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται από την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, και η υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων αφορούντα στην Πρωτοβάθμια Οδοντιατρική Φροντίδα (Π.Ο.Φ.) των ληπτών υπηρεσιών  της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον συντονισμό και την οργάνωση δράσεων αγωγής και πρόληψης της στοματικής υγείας στην κοινότητα και στον προγραμματισμό επισκέψεων στις Μονάδες Υγείας ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, προκειμένου να γνωριστούν με τους/τις οδοντίατρους και να καταγραφούν ανάγκες.

Η διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης εξέφρασε την ικανοποίησή της δηλώνοντας: «Η στοματική υγεία μάς απασχολεί διαχρονικά όλους. Η σημερινή συνάντηση σηματοδοτεί την αρχή πληρέστερης εκπαίδευσης του κοινού σε θέματα πρόληψης και την ενδυνάμωση της συνεργασίας φορέων και υπηρεσιών προς όφελος του κάθε πολίτη.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News