Υγεία

«Πιάνει» δουλειά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κρήτη

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τις Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) που θα λειτουργήσουν στην Κρήτη

Επτά μονάδες οι οποίες θα προχωρούν σε δειγματοληψία κατ’ οίκον ώστε οι πολίτες να μην χρειαστεί να προσέρχονται στα νοσοκομεία, είναι έτοιμες να λειτουργήσουν στην Κρήτη.

Γι’ αυτό τον λόγω κλιμάκιο, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, θα βρίσκεται στη ΔΥΠΕ, γύρω στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής όπου θα υπογραφούν συμβάσεις, ενώ μετά θα ακολουθήσει θεωρητική εκπαίδευση του προσωπικού.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα μετά τις 2 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει το πρακτικό κομμάτι, όπου θα πάνε σε γηροκομείο, για να περισυλλέξουν δείγματα.

Υπενθυμίζεται όπως έχουμε προαναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση, σε περίπτωση που ο ασθενής είναι θετικός στον κορωνοϊό, θα ακολουθείται το ιατρικό πρωτόκολλο.

500 μονάδες στη μάχη κατά του ιού

Πεντακόσιες κινητές μονάδες υγείας έχουν ριχτεί στη μάχη κατά του Κορωνοϊού, παρέχοντας υπηρεσίες κατ’ οίκον σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα Κορωνοϊού, υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Η κάθε κινητή Ομάδα Υγείας, η λεγόμενη ΚΟΜΥ, ειδικού σκοπού για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού, στελεχώνεται από έναν οδηγό και έναν νοσηλευτή.

Στο νησί μας θα λειτουργήσουν 28 κινητές μονάδες: 12 στο Νομό Ηρακλείου, 8 στο Νομό Χανίων και από 4 μονάδες στο Νομό Ρεθύμνου και Λασιθίου.Εντωμεταξύ, γίνεται δειγματοληψία και στο προσωπικό που στελεχώνουν τις Κινητές μονάδες ενώ ενισχύεται και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των κλήσεων.

Οι κινητές μονάδες θα προχωρούν σε δειγματοληψία κατ’ οίκον και έτσι οι πολίτες δεν θα προσέρχονται στα νοσοκομεία.  Σε περίπτωση που ο ασθενής είναι θετικός στον κορωνοϊό, θα ακολουθείται το ιατρικό πρωτόκολλο.

Αν έχει ήπια συμπτώματα, μένει σπίτι και επικοινωνεί με το γιατρό του, αντιθέτως αν κριθεί ότι θα πρέπει να νοσηλευτεί, θα διακομισθεί στο νοσοκομείο. Πάντως, η ΔΥΠΕ Κρήτης αναμένει σχετικές οδηγίες, μετά τη στελέχωση των κινητών μονάδων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια