Αντισηπτικό: Για πόση ώρα με προστατεύει;

Υγεία
Αντισηπτικό: Για πόση ώρα με προστατεύει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε αλκοόλ

Από τη στιγμή που η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κορωνοϊό εξαφανίστηκαν εντελώς από τα ράφια τα αντισηπτικά . Ωστόσο για πόσο μας προστατεύουν;

Το αντισηπτικό, όπως ακριβώς και το σαπούνι, δεν προσφέρει προστασία με διάρκεια. Στην πραγματικότητα, η δράση του συνίσταται στο να εξουδετερώνει τους μικροοργανισμούς με τους οποίους έχουμε ήδη έρθει σε επαφή.

Πόσο μας προστατεύει;

Αυτό πρακτικά σημαίνει σύμφωνα με το in.gr ότι τα χέρια μας μπορούν να μολυνθούν εκ νέου αμέσως μετά την απολύμανσή τους, αν για παράδειγμα ακουμπήσουμε μια κοινόχρηστη επιφάνεια. Προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι πραγματικά καταφέρνει να εξοντώσει τα μικρόβια, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Τις ώρες που βρισκόμαστε στο σπίτι, το καλό πλύσιμο των χεριών μας με νερό και σαπούνι είναι προτιμότερο. Καλό είναι να πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό, ώστε να δημιουργείται και περισσότερος αφρός, που βοηθά στην πιο αποτελεσματική απομάκρυνση των μικροοργανισμών.

Είναι απολύτως απαραίτητο να απολυμαίνετε τα χέρια σας με όποιον τρόπο έχετε στη διάθεσή σας κάθε φορά που ετοιμάζεστε να φάτε ή να ακουμπήσετε το πρόσωπό σας. Αν το δέρμα των χεριών μας “σκάσει” εξαιτίας του οινοπνεύματος που περιέχεται στα αντισηπτικά, δημιουργεί διόδους εισόδου του ιού στον οργανισμό μας.

Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, μην παραμελείτε τη σωστή ενυδάτωση των χεριών σας.Τέλος, άλλο ένα προσόν του σαπουνιού έναντι του αντισηπτικού είναι πως είναι πιο ήπιο για τα χέρια.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News