Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Το εμβόλιο ενδέχεται να είναι έτοιμο προς έγκριση σε 1 χρόνο

Κόσμος
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Το εμβόλιο ενδέχεται να είναι έτοιμο προς έγκριση σε 1 χρόνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμηλώνει τις προσδοκίες για το νέο εμβόλιο

Προειδοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκω ότι ένα εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό ενδέχεται να εγκριθεί σε ένα χρόνο, βάσει του “αισιόδοξου” σεναρίου.

Ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ Μάρκο Καβαλέρι δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις τους ισχυρισμούς ότι ένα εμβόλιο για τον ιό SARS-CoV-2 που προκαλεί την covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο

«Για τα εμβόλια, με δεδομένο ότι η ανάπτυξή τους ξεκινά από το μηδέν, (…) το αισιόδοξο σενάριο είναι ένας χρόνος από τώρα, οπότε στις αρχές του 2021», εξήγησε στους δημοσιογράφους.

“Πρόκειται απλώς για προβλέψεις που βασίζονται σε όσα βλέπουμε. Όμως πρέπει να υπογραμμίσω ξανά ότι αυτό είναι το καλύτερο σενάριο, γνωρίζουμε ότι όλα τα εμβόλια που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης κινδυνεύουν να μην φτάσουν ως την έγκριση και να εξαφανιστούν”, τόνισε.

“Γνωρίζουμε επίσης ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις”, πρόσθεσε.

Πάντως ο Καβαλέρι υποβάθμισε τους φόβους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι ο νέος κορωνοϊός ενδέχεται “να μην εξαλειφθεί ποτέ”. “Πιστεύω ότι είναι μάλλον πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις, όμως έχουμε καλούς λόγους να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν εμβόλια”, επεσήμανε. “Θα εκπλησσόμουν αν τελικά δεν βρίσκαμε κανένα εμβόλιο για την covid-19”, κατέληξε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News