Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα μπορούσαν να παίξουν ένα ρόλο στην μείωση της μεταδοτικότητα του Κορωνοϊού όμως σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζει ο κλιματισμός. Μιας και μια θερμοκρασία 38 βαθμών Κελσίου έξω και μια θερμοκρασία 22 βαθμών στο εσωτερικό δημίων χώρων και μέσων μαζικής μεταφοράς θα μπορούσε να βοηθήσει στην πιθανή διασπορά του covid 19 αν υπάρχει και απρόσεχτη χαλάρωση των μέτρων από τους πολίτες.

Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV , με τον Μάνο Δασκαλάκη συνέστησε την προσεχτική χρήση του κλιματισμού σε σημεία που συνωστίζεται πολύς κόσμος όπως εργασιακοί χώροι, δημόσια κτήρια και μέσα μαζικής μεταφοράς διαχωρίζοντας όμως την κατάσταση από την χρήση κλιματιστικών σε σπίτια και διαμερίσματα που ζει ο ίδιος αριθμός μελών μιας οικογένειας.

Πάντως οι ειδικοί υποστηρίζουν και αυτό είναι πολύ θετικό ότι θα μπορούσε η υψηλή θερμοκρασία να βοηθήσει στην μειωμένη διασπορά του ιού στην κοινότητα σε συνδυασμό όμως και με την αυξημένη προσοχή των πολιτών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News