Ε. Γιαμαρέλλου:Εμβόλιο τον Σεπτέμβριο και ο ρόλος του αντιφυματικού εμβολίου

Υγεία
Ε. Γιαμαρέλλου:Εμβόλιο τον Σεπτέμβριο και ο ρόλος του αντιφυματικού εμβολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αντιφυματικό εμβόλιο BCG αποτελεί μια ουσιαστική ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος στοιχείο που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντίδραση του Κορωνοϊού όταν προσβάλει έναν ενισχυμένο ανοσοποιητικά οργανισμό.

Μάλιστα στην διάρκεια της εκπομπής ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ στην ΚΡΗΤΗ TV η ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας και λοιμωξιολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε σε αυτή την διαπίστωση τονίζοντας όμως ότι σε επίπεδο χώρας είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσει κάποιος ειδικός τον αριθμό των πολιτών που έχουν κάνει το BCG.

Η έμπειρη καθηγήτρια ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν πρέπει να ληφθεί από τους πολίτες ως κίνητρο να πάνε να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο περιορίζοντας τον σχολιασμό της στην ενισχύσει που προσφέρει το συγκεκριμένο εμβόλιο στο ανοσοποιητικό  σύστημα.

Άλλωστε ένας βασικός παράγοντας βαριάς ή ήπιας νόσου από τον covid 19 είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ανοσοποιητικό σύστημα του κάθε ανθρώπινου οργανισμού.

Την ώρα που η παρασκευή εμβολίου ειδικά για τον νέο Κορωνοϊό θα χρειασθεί ακόμη λίγο διάστημα, πολλές μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο κατά της φυματίωσης μπορεί να έχει προστατευτική δράση.

Η κα Γιαμαρέλλου εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί μέχρι τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο να υπάρξει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού αναφερόμενη στην επιστημονική ομάδα της Οξφόρδης που φαίνεται να είναι πολύ κοντά σε μια τέτοια εξέλιξη.

Η επιστημονική κοινότητα κάνει μια πραγματικά τιτάνια μάχη και αυτό είναι πολύ σημαντικό μιας και υπάρχει και συνεργασία μεταξύ των ομάδων χωρίς ανταγωνισμό είπε χαρακτηριστικά η ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας και λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News