Πρύτανης ΕΚΠΑ: Αν αυξηθούν τα κρούσματα θα επανέλθει η καραντίνα - Τι είπε για τη ρεμδεσιβίρη

Υγεία
Πρύτανης ΕΚΠΑ: Αν αυξηθούν τα κρούσματα θα επανέλθει η καραντίνα - Τι είπε για τη ρεμδεσιβίρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ επεσήμανε ο κ. Δημόπουλος, ενώ τόνισε το ενδεχόμενο επαναφοράς της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αν διαπιστωθεί αύξηση των κρουσμάτων μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου - οπότε και αρχίζει η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών εντός της περιφέρειάς τους - και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, δίνεται το πιο σημαντικό τεστ εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού. «Αν διαπιστωθεί αύξηση κρουσμάτων, θα ακολουθήσει επαναφορά του lockdown», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθ. Δημόπουλος, μιλώντας στον Alpha.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα οδηγήσει την κοινωνία σε νέα καραντίνα, ο πρύτανης απάντησε: «Ο αριθμός είναι σχετικός. Πρέπει να δούμε αν θα υπάρξει διασπορά στην κοινότητα ή αν τα κρούσματα συγκεντρώνονται σε δομές, όπου μπορούν πιο εύκολα να ελεγχθούν».

Ο κ. Δημόπουλος επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, όχι προσωρινά, τονίζοντας: «Χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση, πέρα από την ηθική ανταμοιβή. Χρειάζεται αναθεώρηση του τρόπου σκέψης όσον αφορά τις αμοιβές και τις αποζημιώσεις όσων δουλεύουν στο ΕΣΥ, και στο πλαίσιο των  νοσοκομείων».

Στα θετικά αποτελέσματα το φάρμακο ρεμδεσιβίρη που δοκιμάζεται κατά του κορωνοϊού και στο οποίο αναφέρθηκε χθες ο κ. Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για την πανδημία αναφέρθηκε ο κ. Δημόπουλος.

«Για πρώτη φορά έχουμε δεδομένα μελέτης, αναφορικά με τη ρεμδεσιβίρη που χορηγείται σε ένα ποσοστό ασθενών. Δεν σημαίνει ότι βρήκαμε το φάρμακο ή ότι είναι η λύση του θέματος», τόνισε, προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά φάρμακο δρα ανασταλτικά στον ιό. (…) Χορηγείται ενδοφλεβίως σε συνθήκες νοσηλείας. Η έγκριση του φαρμάκου είναι για ασθενείς με μέτρια ή σοβαρή νόσο και αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του ιού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News