Ρεμδεσιβίρη: Εν αναμονή έγκρισης για τη χορήγηση σε ασθενείς

Υγεία
Ρεμδεσιβίρη: Εν αναμονή έγκρισης για τη χορήγηση σε ασθενείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου Remdesivir εκτιμά ότι θα έχει σύντομα την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων

Ο επικεφαλής της εταιρείας Gilead Sciences Inc, που παρασκευάζει το πειραματικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού Remdesivir, δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων θα απαντήσει γρήγορα στο αίτημα της εταιρείας για έγκριση του φαρμάκου.

Ο ίδιος είπε ότι σε περίπτωση έγκρισής του θα προσπαθήσει να χορηγήσει το φάρμακο σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

«Κινούμαστε πολύ γρήγορα με τον FDA», είπε ο Ντάνιελ Ο΄Ντέι σε συνέντευξή του στην εκπομπή του NBC, Today. «Και θεωρώ ότι θα απαντήσουν πολύ γρήγορα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διάσημος λοιμωξιολόγος για το ρόλο της χώρας μας στην έρευνα

Υπενθυημίζεται ότι στο θέμα αυτό αλλά και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ερευνητικές προσπάθειες αναφέρθηκε χθες ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φαούτσι.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Οβάλ Γραφείο, ο κ. Φαούτσι αναφέρθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στα υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τη ρεμδεσιβίρη, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές «ανοίγουν τον δρόμο» για μια πιθανή θεραπεία έναντι του ιού.

«Ήταν μια διεθνής δοκιμή, η οποία έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News