ΠΟΥ: «Συνεργασία ορόσημο» για την ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων και εμβολίων

Υγεία
ΠΟΥ: «Συνεργασία ορόσημο» για την ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων και εμβολίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελβετία ξεκινά έρευνα για την ανοσία στον νέο κορωνοϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόκειται να ανακοινώσει αύριο Παρασκευή μια «συνεργασία ορόσημο» για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, της παραγωγής και της χρήσης ασφαλών, αποτελεσματικών φαρμάκων, τεστ και εμβολίων που θα επιτρέπουν την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας Covid-19.

Σε μια λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα αναφέρει ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να καταστήσει τις τεχνολογίες κατά του νέου κορωνοϊού «προσβάσιμες σε όσους τις χρειάζονται, παγκοσμίως».

Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΫ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ανέφερε στις 6 Απριλίου ότι σκόπευε να ανακοινώσει μια πρωτοβουλία για την επιτάχυνση της έρευνας, της ανάπτυξης και της παραγωγής εμβολίων αλλά και μηχανισμών για τη δίκαιη διανομή τους.

Ελβετοί ερευνητές άρχισαν να συγκεντρώνουν δείγματα αίματος και να ζητούν από πολίτες να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια με στόχο να καθορίσουν το ποσοστό του πληθυσμού που φέρει αντισώματα του νέου κορωνοϊού και το επίπεδο της ανοσίας, έγινε σήμερα γνωστό.

Η έρευνα με τίτλο "Corona Immunitas", που διενεργεί η Σχολή Δημόσιας Υγείας SSPH+, θα «διεξαχθεί σε εθνικό επίπεδο» με στόχο «τη συλλογή επιδημιολογικών δεδομένων για την ανοσία» στον νέο κορωνοϊό, διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του προγράμματος.

Με χρονοδιάγραμμα έξι μηνών, το πρόγραμμα θα παράσχει «αξιόπιστα δεδομένα για τον αριθμό των φορέων αντισωμάτων εναντίον του SARS-CoV-2 σε διαφορετικές περιοχές και σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως και στο εύρος και τη διάρκεια της ανοσίας» έναντι του νέου κορωνοϊού.

Τα δεδομένα θα παράσχουν, επίσης, πληροφορίες «σχετικά με την πιθανότητα να προσβληθεί κανείς εκ νέου» από τον ιό.

Η νόσος Covid-19 έχει σκοτώσει ήδη 1.300 ανθρώπους στην Ελβετία, που καταμετρά 28.500 επιβεβαιωμένα κρόυσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News