Αυτό είναι το μοναδικό λαχανικό αδυνατίζει και νικά τον διαβήτη

Υγεία
Αυτό είναι το μοναδικό λαχανικό αδυνατίζει και νικά τον διαβήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ελληνικό υπερτρόφιμο που αξίζει να εισάγουμε στη διατροφή μας

Ένα μοναδικό λαχανικό που πραγματικά αξίζει να εισάγουμε στη διατροφή μας, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη συνολική μας υγεία.

Η αντικαρκινική τροφή που ρίχνει τη χοληστερόλη και προστατεύει από την άνοια

Όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα λαχανικά, όσο λιγότερο μαγειρεύεται η μελιτζάνα, τόσο περισσότερο διατηρεί τα θρεπτικά της συστατικά. Κι αυτό εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι οι μελιτζάνες περιέχουν πολύ νερό (93%), πράγμα που ωφελεί και την καλή ουροποιητική λειτουργία του ατόμου που τις καταναλώνει.

Μερικές από τις βασικότερες θεραπευτικές ιδιότητες της μελιτζάνας είναι εξαιρετικά σημαντικές:

* Η κατανάλωση μελιτζάνας συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης παχυσαρκίας, συνολικής θνησιμότητας, διαβήτη και καρδιακών παθήσεων.

* Η κατανάλωσή της βελτιώνει την επιδερμίδα και τα μαλλιά και αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού.

* Εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε φλαβονοειδή, και κυρίως της ουσίας νασουσίνης, η κατανάλωσή της μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακή νόσο και της εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

* Η αυξημένη πρόσληψη ανθοκυανινών (πολυφαινόλες στο δέρμα της μελιτζάνας) έχει συσχετιστεί με την σημαντικά χαμηλότερη πίεση, επειδή διευκολύνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Αποφεύγονται ψυχικές διαταραχές και βελτιώνεται η μνήμη.

* Οι φυτικές ίνες που περιέχει, ανακουφίζουν τη δυσκοιλιότητα και εμποδίζουν τη δημιουργία αιμορροΐδων και κολίτιδας.

* Λόγω της περιεκτικότητάς της σε μέταλλα και βιταμίνες, η κατανάλωσή της βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος, του εντέρου και των νεφρών.

* Το χλωρογενικό οξύ που περιέχεται στη μελιτζάνα ευθύνεται για χαμηλά επίπεδα της LDL χοληστερόλης στο αίμα.

* Έχει λίγες θερμίδες, καθόλου λίπος και κατά τη διάρκεια της πέψης απορροφά το λίπος άλλων τροφών, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους.

Πηγή: ygeiamou.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News