Υγεία

Κορωνοϊός και χλωρίνη: Τι κάνετε αν πάει σε μάτια, δέρμα, ή αν εισπνεύσετε αναθυμιάσεις

Σε αυτό το άρθρο μαθαίνουμε τι πρέπει να κάνουμε αν η χλωρίνη έρθει σε άμεση επαφή με το δέρμα, ή τα μάτια σας, ή αν έχετε πρόβλημα από τις αναθυμιάσεις.

Η χλωρίνη είναι ένα κοινό προϊόν οικιακής χρήσης που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό και την απολύμανση του σπιτιού. Μπορεί να σκοτώσει τους περισσότερους τύπους ιών και βακτηρίων.

Όπως έχουμε σημειώσει πολλές φορές, ο κορωνοϊός απαιτεί τακτικό καθάρισμα και απολύμανση του σπιτιού, ειδικά των χώρων και των αντικειμένων που ακουμπάμε με τα χέρια μας πιο συχνά (πόμολα, πάγκοι, τηλεχειριστήρια, διακόπτες κλπ).

Η χλωρίνη οικιακής χρήσης τείνει να περιέχει 3-8% υποχλωριώδες νάτριο. Δεν είναι τόσο τοξική ουσία, αλλά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς σε δέρμα, μάτια και άλλα μέρη του σώματος. Μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επιβλαβής εάν αναμειχθεί με άλλα οικιακά χημικά, όπως καθαριστικό τουαλέτας, ή αν εισπνεύσετε πολλές αναθυμιάσεις κατά την χρήση της.

 Επιδράσεις στο δέρμα και σε άλλες περιοχές του σώματος

Η οικιακής χρήσεως χλωρίνη είναι διαβρωτική, αλλά δεν είναι επικίνδυνη εφόσον ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσης στην ετικέτα. Οι επιδράσεις της έκθεσης στη χλωρίνη ποικίλουν ανάλογα με το μέρος του σώματος που επηρεάζει, την περιεκτικότητα σε υποχλωριώδες νάτριο, τη διάρκεια της έκθεσης και φυσικά την ποσότητα της χλωρίνης.

Η έκθεση στη χλωρίνη μπορεί να επηρεάσει αυτές τις περιοχές του σώματος με τους ακόλουθους τρόπους:

Μάτια: Προκαλεί ερυθρότητα και ερεθισμό. Το προσβεβλημένο μάτι μπορεί να τραυματιστεί και το άτομο μπορεί να έχει θολή όραση.

Στόμα και λαιμός: Προκαλεί ερεθισμούς, αλλά συνήθως όχι σοβαρή βλάβη.

Δέρμα: Προκαλεί ερεθισμό, ερυθρότητα και ευαισθησία με λίγο τσούξιμο.

Στομάχι και γαστρεντερική οδός: Η χλωρίνη κατά κανόνα δεν προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο στομάχι ή στο γαστρεντερικό σωλήνα, επειδή είναι πολύ ανθεκτικά σε αυτές τις ουσίες.

Πνεύμονες: Η εισπνοή αναθυμιάσεων από την χλωρίνη μπορεί να ερεθίσει τους πνεύμονες και το άτομο να έχει βρογχοσπασμό και να δυσκολεύσει σημαντικά την αναπνοή του.

ΠΟΤΕ δεν αναμιγνύουμε χλωρίνη με άλλα χημικά!

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

iatropedia

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια