Γιατί είναι «χαρούμενος» ο Σωτήρης Τσιόδρας;

Ελλάδα
Γιατί είναι «χαρούμενος» ο Σωτήρης Τσιόδρας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιορίζεται η διασπορά και πλαταίνει η καμπύλη των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά  το τελευταίο 24ωρο έγιναν 3.593 διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, υπερδιπλάσια και υπερτριπλάσια από προηγούμενες ημέρες και όμως μόνο το 2,8% ήταν θετικοί στον ιό.

Αυτό σκορπά αισιοδοξία και κάνει τον Σωτήρη Τσιόδρα να χαμογελά και να είναι χαρούμενος όπως άλλωστε είπε και ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας.

Δεν είναι μόνο η καμπύλη εξέλιξης της μετάδοσης του ιού, που τείνει να γίνει ευθεία αλλά και το γεγονός  ότι τα πολλά τεστ που γίνονται καταδεικνύουν την μικρή διασπορά.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέχρι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ανέρχεται στα 1.613

Από αυτά τα 119 αφορούν σε κρούσματα στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος και τα 23 στην δομή μεταναστών και προσφύγων της Ριτσώνας. Από το σύνολο λοιπόν μόνο  1471 κρούσματα αφορούν την κοινότητα.

Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που ο λοιμωξιολόγος κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα και ότι εσωτερικά νιώθει χαρούμενος.

Δείτε στον παρακάτω  πίνακα, την εξέλιξη των τεστ στις τελευταίες ημέρες και το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων ανά ημέρα. 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ   ΕΛΛΑΔΑ      -   ΤΕΣΤ  - ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΕΣΤ

ΕΓΙΝΑΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΤΕΣΤ

ΘΕΤΙΚΑ ΗΜΕΡΑΣ

% ΗΜΕΡ

ΚΡΟΥΣΜ (+)

ΣΥΝΟΛΟ ΤΕΣΤ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News