Κάπνισμα και κορωνοϊός: "ευπαθής" ομάδα οι καπνιστές

Υγεία
Κάπνισμα και κορωνοϊός: "ευπαθής" ομάδα οι καπνιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον αυξημένο κίνδυνο που έχουν οι καπνιστές να μολυνθούν από τον Covid-19 αλλά και να νοσήσουν πιο βαριά τόνισε στην διάρκεια της εκπομπής "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV  με τον Μάνο Δασκαλάκη,  ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικολόγος ΕΚΠΑ Παναγιώτης Μπεχράκης.

 Μάλιστα ο καθηγητής που είχε τον πρώτο λόγο στην πρόκληση του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα δεν άφησε κανένα εφησυχασμό χαρακτηρίζοντας ευπαθείς ομάδες όλους τους καπνιστές.

Μάλιστα χρειάζεται αυξημένη προσοχή στο σύνολο των καπνιστών με τον κο Μπεχράκη να συνιστά την διακοπή τους καπνίσματος ακόμα και τώρα.

Mε βάση τα σημερινά δεδομένα που αφορούν όλες τις νόσους είναι αλήθεια ότι η επιβάρυνση που δέχονται οι πνεύμονες από το κάπνισμα κάνουν τον ι;o πιο επιθετικό στον οργανισμό ενός καπνιστή.

Αν καπνίζεις ή ατμίζεις, σημαίνει ότι η υγεία των πνευμόνων σου είναι προβληματική κι έτσι ίσως αναρωτιέσαι τι γίνεται στο πλαίσιο μιας νέας παγκόσμιας πανδημίας πνευμονικών λοιμώξεων. Εκθέσεις δείχνουν ότι οι Κινέζοι άντρες είναι λίγο πάνω από τις μισές διεγνωσμένες περιπτώσεις, οδηγώντας στην εικασία ότι στην Κίνα – όπου πάνω από τους μισούς άντρες καπνίζουν, σε σχέση με το λιγότερο από το 2% των γυναικών– το κάπνισμα ίσως είναι ένας παράγοντας κινδύνου στα ποσοστά λοίμωξης και θανάτου.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News