Υγεία

Θ. Ασκητής: «Οι άνθρωποι φοβούνται να έρθουν σε σεξουαλική επαφή»

Τι αναφέρει ο κ.Ασκητής για τη σεξουαλικότητα και την αλλαγή των σχέσων

Για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει ο κορωνοϊός τη σεξουαλικότητά μας μίλησε ο πρόεδρος του ινστιτούτου ψυχικής και σεξουαλικής υγείας, Θάνος Ασκητής.

«Ο έρωτας φουντώνει στα χρόνια του θανάτου»
Όπως τόνισε μιλώντας στο MEGA o Θάνος Ασκητής, πρόεδρος του ινστιτούτου ψυχικής και σεξουαλικής υγείας, τεταμένες και κρίσιμες περίοδοι, όπως πόλεμοι και γενικευμένες κρίσεις, λειτουργούν σαν αρωγοί στην άνθηση του έρωτα.«Αν δείτε ιστορικές αναφορές, ο έρωτας φούντωσε στα χρόνια του πολέμου και το θανάτου».
Η κρίση της πανδημίας έχει ευνοήσει τις μόνιμες και μονογαμικές σχέσεις, καθώς οι σύντροφοι νιώθουν πιο ασφαλείς, ενώ στον αντίποδα το ευκαιριακό σεξ σημειώνει πτώση, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό.

«Οι άνθρωποι φοβούνται να έρθουν σε σεξουαλική επαφή, αυτοί που δεν είναι μόνιμοι σύντροφοι. Η σεξουαλικότητα των μόνιμων συντρόφων ενδείκνυται απόλυτα».Όπως τόνισε ακόμη «τεταμένες και κρίσιμες περίοδοι, όπως πόλεμοι και γενικευμένες κρίσεις, λειτουργούν σαν αρωγοί στην άνθηση του έρωτα».


«Τα παιδιά δεν αντέχουν τις συγκρούσεις»
Ο κ. Ασκητής τόνισε σύμφωνα με το in.gr πως τα παντρεμένα ζευγάρια θα πρέπει να κρατούν μια ισορροπία στον γάμο τους και να αποφεύγουν τις εντάσεις ιδιαίτερα μπροστά στα παιδιά. «Το ‘Μένουμε Σπίτι’ είναι η καλύτερη συνταγή προστασίας και διατήρησης της υγιεινής μας ζωής», είπε χαρακτηριτικά ο κ. Ασκητής

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια