Υγεία

Κορωνοϊός & delivery: Είναι τελικά ασφαλές  το φαγητό απ' έξω - Ποια η ασφαλής διαδικασία

Πραγματικότητα ή τρομολαγνεία όσα ακούμε;

Ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης εξηγεί ποια είναι η ασφαλής διαδικασία παραλαβής προϊόντων μέσω delivery και τονίζει πως τα περισσότερα από όσα ακούμε και διαβάζουμε για το θέμα, είναι μάλλον… τρομολαγνικά

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε και διαβάζουμε πολλά γύρω από το ποια είναι τελικά η ασφαλής διαδικασία για την παραλαβή προϊόντων delivery έτσι ώστε να προφυλασσόμαστε όσο καλύτερα γίνεται από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Γκίκα Μαγιορκίνη, Καθηγητή Υγιεινής & Επιδημιολογίας και μέλος της ομάδα εργασίας με αντικείμενο την επισκόπηση του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο οποίος μίλησε στο dikaiologitika.gr, η παραπάνω άκρως απαραίτητη αυτή την περίοδο διαδικασία του delivery είναι περισσότερο ασφαλής κι απλή απ' ό,τι πολλά δημοσιεύματα αφήνουν να εννοηθεί.

Για παράδειγμα: το να μας αφήνουν αυστηρά και μόνο το προϊόν έξω από την πόρτα κι έπειτα να φεύγουν… τρέχοντας είναι κινδυνολογικό. Ιδού τι μας είπε για όλα αυτά ο έγκριτος λοιμωξιολόγος:

«Η παραλαβή προϊόντων delivery δεν είναι μια επικίνδυνη επαφή. Είναι λανθασμένο να το σκεφτόμαστε έτσι. Με αυτή την τρομολαγνική λογική θα έπρεπε να σκεφτόμαστε ως επικίνδυνη επαφή και τα super market στα οποία εργάζεται τόσος κόσμος κι άλλοι τόσοι επισκέπτες βρίσκονται σε αυτά σε καθημερινή βάση. Δεν ανταλλάσσουμε εκεί κάρτες και χρήματα hand to hand;

Γενικά μιλώντας η επαφή με έναν υγιή άνθρωπο για λιγότερο από ένα λεπτό δεν είναι επικίνδυνη. Μόνο αν ο παραλήπτης δεν αισθάνεται καλά ή έχει συμπτώματα κορονοϊού συστήνεται να αφήνει ο άνθρωπος που εργάζεται στο delivery το πακέτο έξω από την πόρτα. Σε αυτή την περίπτωση βολεύει να έχει πληρώσει ο πελάτης ηλεκτρονικά. Γενικώς είναι πιο υγιεινό αλλά και βολικό να πληρώνουμε ηλεκτρονικά αυτή την περίοδο.

Παρ' όλα η ανταλλαγή χαρτονομισμάτων επίσης δεν είναι επικίνδυνη. Καλό πλύσιμο των χεριών θέλει, μετά. Τα γάντια δεν προσφέρουν τίποτα σε κανέναν από τους 2 εμπλεκόμενους σε μια delivery συναλλαγή, αφήστε που μεγάλο μέρος του κοινού τα χρησιμοποιεί με λάθος τρόπο.

Τέλος, αν το προϊόν που έχουμε παραλάβει πρόκειται να μπει στο στόμα μας, καλό είναι η επιφάνεια του να καθαριστεί με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι. Αυτό ισχύει και για τα αναψυκτικά και για ο, τι άλλο έρθει σε επαφή με το στόμα και το πρόσωπό μας. Μια κονσέρβα όμως δε χρειάζεται να περάσει από την παραπάνω διαδικασία».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια