Τα μέτρα προστασίας αν είστε θετικοί στον κορωνοϊό

Υγεία
Τα μέτρα προστασίας αν είστε θετικοί στον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι να κάνετε αν έχετε συμπτώματα κορωνοϊού

Οι ειδικοί τονίζουν πως τα ελαφριά περιστατικά με συμπτώματα κορωνοϊού πρέπει να απομονωθούν μέσα στα σπίτια τους.

Έτσι, χτες, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό μέσα στο σπίτι.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε όσους θα περάσουν τον κορωνοϊό στο σπίτι τους, λέγοντας ότι είναι σημαντική η τακτική επικοινωνία με τον γιατρό, «να μένουν σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο που θα χρησιμοποιείται μόνο από αυτούς. Η φροντίδα αυτού που έχει συμπτώματα θα πρέπει να γίνεται μόνο από ένα άτομο που δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου», τόνισε.

Ενώ πρόσθεσε: «να περιορίζει ο ασθενής τις μετακινήσεις στο σπίτι. Αν υπάρχει μάσκα να τη φοράει αυτός που φροντίζει εκείνον που νοσεί» και αν δεν υπάρχει μάσκα θα μπορεί να χρησιμοποιεί ένα μαντήλι που θα αφαιρείται και να πλένεται σε υψηλή θερμοκρασία.

Επίσης, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό το πλύσιμο των χεριών μετά από κάθε επαφή με τον ασθενή, αλλά και πριν και μετά από όλο τον κύκλο εργασιών στο σπίτι: Από το μαγείρεμα, τη χρήση τουαλέτας έως και το πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην απολύμανση των επιφανειών, η οποία όπως είπε μπορεί να γίνεται με διάλυμα που περιέχει 4 κουταλάκια του τσαγιού χλωρίνη σε ένα λίτρο νερό.

«Ακόμα και άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι μπορεί να έχουν μολυνθεί χωρίς να το γνωρίζουν. Είναι σημαντικό να τηρούνται οι 14 μέρες καραντίνας για μέλη της οικογένειας», ώστε να μην διασπείρουν τον κορωνοϊό με μετακινήσεις εκτός σπιτιού, τόνισε.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News