Υγεία

Η ερωτική επαφή στην… εποχή του κορωνοϊού

Τελικά, είναι ασφαλής ή όχι;  

Ένα ερώτημα για το οποίο δεν έχουν κάνει λόγο τα έντυπα ενημέρωσης είναι εάν ο κορωνοϊός μεταδίδεται σεξουαλικά. Η απάντηση είναι πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν σεξουαλική μετάδοση του κορωνοϊού. Κυρίως μεταδίδεται μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων. Όμως τα φιλιά συνηθίζονται στην ερωτική επαφή και ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω σάλιου. Η επαφή με μολυσμένες επιφάνειες θεωρείται ένας δευτερεύων τρόπος μετάδοσης.

Μπορούμε να κάνουμε σεξ προσεκτικά;

Εάν ο σύντροφος έχει Covid-19, η συμβουλή είναι να μείνετε όσο πιο μακριά γίνεται ο ένας από τον άλλο. Εάν είστε πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού, θα πρέπει να απομονωθείτε, ιδανικά σε ξεχωριστό χώρο, τουλάχιστον επτά ημέρες μετά την εκδήλωση της ασθένειας. Χρειάζεται να μην έχετε πυρετό για 72 ώρες, χωρίς να έχετε χρησιμοποιήσει ιβουπροφένη ή κάτι άλλο που θα καλύψει ή θα ρίξει τον πυρετό, και να έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα αναπνευστικά συμπτώματα για να ξαναέρθετε σε επαφή.

Αποφόρτωση της έντασης

Τώρα εάν ζείτε στο ίδιο σπίτι με κάποιον και κανείς από τους δύο δεν έχει συμπτώματα ή δεν έχει έρθει σε επαφή με κάποιον ασθενή, το σεξ είναι ίσως ένας υπέροχος τρόπος να αποφορτίσετε την ένταση που υπάρχει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της απομόνωσης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια