Υγεία

Κορωνοϊός: Σύντομα έρχεται το rapid test – Αποτέλεσμα σε 20 λεπτά

Όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ

«Σύντομα αναμένεται το rapid test, το ταχύ τεστ το οποίο θα μπορεί να γίνεται σε 15 με 20 λεπτά σε οποιοδήποτε ιατρείο και θα αλλάξει όλη την εικόνα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Το μοριακό τεστ που γίνεται μέχρι στιγμής, είναι και κοστοβόρο και χρονοβόρο κι αυτό γιατί χρειάζονται ειδικά εργαστήρια και εξειδικευμένο προσωπικό.

Το ταχύ τεστ θα έρθει στο επόμενο ορατό διάστημα, αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω αν θα είναι εδώ σε 20 ή σε 25 ή σε 35 μέρες», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ που στη συνέχεια στάθηκε στις μελέτες που γίνονται στην Γαλλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Τις μελέτες στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Μασσαλία, τις εφάρμοσε ο Ραούλτ, ένας διαπρεπής λοιμοξιολόγος - ερευνητής. Χρησιμοποίησε συνδυασμό χλωροκίνης που είναι ανθελονοσιακό φάρμακο και αζυθρομυκίνης που είναι ένα κοινό αντιβιοτικό και είδε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Να πούμε όμως ότι η μελέτη είναι πιλοτική και μικρής έκτασης. Πρέπει να συνεχιστεί σε πολύ μεγαλύτερη έκταση για να είναι τα αποτελέσματα αξιοποιήσιμα και αξιόπιστα. Θα ξέρουμε ίσως στις επόμενες εβδομάδες»,ανέφερε.

Γρήγορο και δωρεάν τεστ ετοιμάζεται στην Ισπανία

Την ώρα που η Ισπανία μετρά τουλάχιστον 767 νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού και τα κρούσματα στη χώρα φθάνουν μέχρι στιγμής τα 17.147, μία θετική είδηση για τον ιό έχει αρχίσει να κυκλοφορεί. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα πολύ γρήγορο τεστ διάγνωσης που θα είναι έτοιμο το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ισπανικό υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι αυτό το τεστ θα είναι έτοιμο μέχρι το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Το συγκεκριμένο τεστ μοιάζει αρκετά με το τεστ εγκυμοσύνης και θα μπορεί να γίνεται δωρεάν ανά πέντε λεπτά σε όσους το ζητούν. Το αρμόδιο υπουργείο της Ισπανίας αποφάσισε να φτιαχτεί το συγκεκριμένο τεστ καθώς παρατηρήθηκε πως αρκετοί είναι οι Ισπανοί πολίτες που θέλησαν να δουν εάν έχουν κολλήσει κορωνοϊό δεν είχαν πρόσβαση στο τεστ που ήδη υπάρχει.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Πηγή: Έθνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια