Επτά συμβουλές όσον αφορά την προετοιμασία αλλά και τον χειρισμό τροφίμων εξέδωσε ο ΕΟΔΥ. Αυτό που συστήνει είναι καλές πρακτικές υγιεινής που ισχύουν διαχρονικά.
Αναλυτικά σύμφωνα με το in.gr:
- Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία φαγητού
- Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού
- Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού.
- Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού.
- Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα.
- Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του
- Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας,πουλερικά, θαλασσινά)
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.