Υγεία

Κορωνοϊός: 7 συμβουλές για το μαγείρεμα

Πως θα κρατήστε μακριά τα μικρόβια

Επτά συμβουλές όσον αφορά την προετοιμασία αλλά και τον χειρισμό τροφίμων εξέδωσε ο ΕΟΔΥ. Αυτό που συστήνει είναι καλές πρακτικές υγιεινής που ισχύουν διαχρονικά.

Αναλυτικά σύμφωνα με το in.gr:

  1. Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία φαγητού
  2. Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού
  3. Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού.
  4. Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού.
  5. Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα.
  6. Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του
  7. Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας,πουλερικά, θαλασσινά)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια