Ψάρι τρεις φορές την εβδομάδα: Από ποια νόσο σώζει;

Υγεία
Ψάρι τρεις φορές την εβδομάδα: Από ποια νόσο σώζει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έδειξε η έρευνα επιστημόνων της Οξφόρδης για το ψάρι;

Πολλά είναι τα οφέλη από την κατανάλωση ψαριού, ωστόσο σύμφωνα με έρευνα μειώνει ακόμη και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 476.160 ατόμων. Από αυτούς, οι 6.291 παρουσίασαν καρκίνο του εντέρου στα επόμενα 15 χρόνια από τότε που διεξήχθη η έρευνα. Βρήκαν λοιπόν, ότι όσοι έτρωγαν 359,1γρ. ψάρι την εβδομάδα είχαν 12% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του εντέρου, συγκριτικά με όσους έτρωγαν λιγότερα από 63,49γρ. Παράλληλα, όσοι κατανάλωναν κατά μέσο όρο 123,9γρ. λιπαρών ψαριών (π.χ. σολομό, τόνο και σαρδέλες) κάθε εβδομάδα μείωναν κατά 10% την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

Ψάρι τρεις φορές την εβδομάδα

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ψάρια περιλαμβάνουν ορισμένα λιπαρά οξέα, όπως ω-3, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό και προλαμβάνουν τις φλεγμονές. Αυτή ίσως είναι και η εξήγηση για τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

Στην έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το βρετανικό ταμείο έρευνας για τον καρκίνο (World Cancer Research Fund – WCRF) και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Clinical Gastroenterology and Hepatology», αποδείχθηκε σύμφωνα με το olivemagazine.gr ότι η κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων ψαριού την εβδομάδα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News