default-image

Πόσο επικίνδυνο είναι να πίνουμε καφέ με άδειο στομάχι;

Υγεία
Πόσο επικίνδυνο είναι να πίνουμε καφέ με άδειο στομάχι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάποιοι είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι στον καφέ και αντιμετωπίζουν τακτικά καούρα, εμετό ή δυσπεψία

Μαγικό πρωινό «ρόφημα» θεωρείται ο καφές ωστόσο υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις για το στομάχι μας, αν πιούμε καφέ το πρωί εντελώς νηστικοί.

Μικρό ποσοστό ατόμων που είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στον καφέ ,αντιμετωπίζει τακτικά καούρα, εμετό ή δυσπεψία, ενώ η συχνότητα και η σοβαρότητα αυτών των συμπτωμάτων παραμένουν.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η εικόνα είναι διαφορετική. Η HealthLine ,ιστοτόπος σχετικά με θέματα υγείας και διατροφής, υποστηρίζει ότι το να ξεκινάει κάποιος τη μέρα του πίνοντας καφέ δεν είναι κακό σε καμία περίπτωση. Όπως φαίνεται ο καφές μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σου και να ξυπνήσει το μυαλό σου και αν δεν προσθέτεις γάλα και ζάχαρη μπορεί να σε βοηθήσει και στην απώλεια βάρους. Ακόμη, μπορεί να σε προστατέψει από διαβήτη, αλλά και από Αλτσχάιμερ! Ωστόσο, πολλά ακούγονται και για την κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι και για το πόσο επιβλαβές μπορεί να είναι και μάλλον δεν φαίνεται να ευσταθεί και τόσο τελικά. Όπως υποστηρίζει, το άρθρο, υπάρχει μικρή σύνδεση επιστημονικά μεταξύ του καφέ και των προβλημάτων του πεπτικού συστήματος – ανεξάρτητα από το αν το πίνει κάποιος με άδειο στομάχι ή όχι. Ουσιαστικά, υποστηρίζεται σύμφωνα με το olivemagazine.gr ότι η κατανάλωση καφέ είτε με άδειο στομάχι είτε με γεμάτο προκαλεί τα ίδια συμπτώματα. Δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις, ότι με άδειο στομάχι η κατανάλωση καφέ προκαλεί άλλα προβλήματα.

Βέβαια, επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός οφείλει να δει τι του ταιριάζει περισσότερο και να «ακούσει» το σώμα του και αν το κρίνει απαραίτητο να απευθυνθεί σε διατροφολόγο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News