Υγεία

Προστατέψτε την υγεία του δέρματος σας αλλά και την… τσέπη σας

Τι αναφέρει η Ένωση Διπλωματούχων Αισθητικών Κρήτης

Σε μια εποχή όπου η εξαπάτηση των καταναλωτών αποτελεί καθημερινό φαινόμενο και η πολιτεία αρνείται να θεσμοθετήσει ποινές, παρά τις χρόνιες πιέσεις των επαγγελματικών σωματείων, φαίνεται πως το ίδιο το κοινό πρέπει να είναι σε εγρήγορση και «υποψιασμένο», όταν επισκέπτεται χώρους όπου εφαρμόζονται αισθητικές πράξεις.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι κάνουν τους «αισθητικούς» σε βάρος του κοινού που πολλές φορές όχι μόνο χρυσοπληρώνει χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες, αλλά συχνά έχει και δυσάρεστα αποτελέσματα και μολύνσεις από λανθασμένη εφαρμογή μηχανημάτων και καλλυντικών.

Η Ένωση Διπλωματούχων Αισθητικών Κρήτης με στόχο την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας τονίζει ότι:

«Αισθητικές πράξεις όπως βαθύς καθαρισμός προσώπου, ηλεκτρική αποτρίχωση, laser αποτρίχωση, αντιμετώπιση κυτταρίτιδας, τοπικού πάχους και χαλάρωσης, περιποιήσεις ενυδάτωσης, αντιγήρανσης, αποτρίχωση με κερί, μάλαξη σώματος ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να εφαρμόζονται σε κέντρα περιποίησης νυχιών, σε γυμναστήρια, κομμωτήρια, γενικά ιατρεία, χώρους μασάζ.

Τα πιστοποιημένα εργαστήρια αισθητικής είναι ελεγμένα από τις υγειονομικές υπηρεσίες, φέρουν το σήμα νομιμότητας, καθώς και το όνομα του αισθητικού που έχει την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Να σημειώσουμε εδώ , ότι οι αισθητικοί-κοσμετολόγοι, απόφοιτοι ΤΕΙ είναι οι μόνοι που έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος αισθητικού, καθώς στη διάρκεια των σπουδών τους (4έτη) είναι οι μόνοι που λαμβάνουν πλήρη εκπαίδευση θεωρητική και εργαστηριακή για αισθητική προσώπου, σώματος και αποτρίχωση».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νόμιμα εργαστήρια αισθητικής μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Ένωσης Διπλωματούχων Αισθητικών Κρήτης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια