«Στόχος μας η αναβάθμιση της υγείας στην Κρήτη»

Υγεία
«Στόχος μας η αναβάθμιση της υγείας στην Κρήτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο χώρο της υγείας, προς όφελος πολιτών και προσωπικού, στόχος της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, σημειώνει μιλώντας στον 98.4 η Διοικήτρια της  Ελένη Μπορμπουδάκη. 

Αναφέρεται στις ανάγκες των νοσοκομείων και τις ελλείψεις προσωπικού, λέει ότι η ανακοίνωση περί πρόσληψης 23 επικουρικών  - συμβασιούχων είναι μόνο η αρχή για το 2020 καθώς προκηρύσσονται  εντός του έτους 80 θέσεις μόνιμου προσωπικού.

Αναγνωρίζει ότι την μεγαλύτερη ανάγκη και στήριξη αυτή την ώρα έχει ο νοσηλευτικός τομέας, χωρίς να ξεχνά τις δεκάδες θέσεις λοιπού προσωπικού που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Για την υλοποίηση του στόχου αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας, επίσης, η αξιολόγηση κάθε τρείς μήνες των Διοικήσεων των νοσοκομείων, η προσπάθεια ενίσχυσης περαιτέρω των κρίσιμων κλινικών το 2020 και η αύξηση των κρεβατιών.

Αναφέρεται παράλληλα, στις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μιλά για την ενίσχυση των ΤΟΜΥ  και την 1η πιλοτική λειτουργία του κέντρου Αρχανών απογευματινές ώρες εντός του μήνα, πριν την επέκταση του μέτρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News