Πώς θα απολαύσουμε τα εορταστικά μενού χωρίς να πάρουμε βάρος

Υγεία
Πώς θα απολαύσουμε τα εορταστικά μενού χωρίς να πάρουμε βάρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τις… παγίδες και να απολαύσουμε τα εορταστικά μενού, ώστε να μην πάρουμε κιλά τις ημέρες που έρχονται

Τα γεύματα και τα δείπνα προ, ανήμερα και μετά τα Χριστούγεννα, συν τα γεύματα και τα δείπνα παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, αποτελούν την πεμπτουσία της αφθονίας και της τέρψης.

Αλλά πίσω τους κρύβεται ο μεγαλύτερος και πιο ύπουλος εχθρός της σιλουέτας μας: οι πολλές θερμίδες, οι οποίες μεσοπρόθεσμα μεταφράζονται σε πλεονάζον λίπος, και μακροπρόθεσμα οδηγούν σε ένα σωρό καρδιαγγειακά προβλήματα.

Οι λύσεις για να μην πάρουμε παραπάνω λίπος κατά τη διάρκεια των απανωτών εορταστικών τραπεζιών είναι παραπάνω από μια:

Μην πάμε ποτέ σε εορταστικό κάλεσμα με άδειο στομάχι

Αν όλη μέρα έχουμε λιμοκτονήσουμε περιμένοντας το βραδινό λουκούλλειο φαγοπότι, σημαίνει ότι για να κατευνάσουμε την πείνα μας θα αρχίσουμε να τρώμε τεράστιες ποσότητες ορεκτικών (τα οποία είναι συνήθως πολύ λιπαρά), καταλήγοντας να καταπίνουμε μέχρι αργά το βράδυ ένα σωρό λιγότερο ή περισσότερο λιπαρά εδέσματα. Αν όμως έχουμε προνοήσει πάμε στο ρεβεγιόν σχετικά χορτάτει (όπως για παράδειγμα, να έχουμε καταναλώσει μια σαλάτα, μια μπανάνα ή ένα σνακ ολικής άλεσης), τότε η λαχτάρα μας για μεγάλες ποσότητες τροφών θα μειωθεί στο μισό.

Τρώμε αργά-αργά

Επιλέγοντας μικρές μπουκιές τις οποίες θα μασάμε αργά και πολλές φορές την κάθε μία, δίνουμε χρόνο στον εγκέφαλο και στο στομάχι σου να αντιληφθούν έγκαιρα τον σωστό χρόνο κορεσμού. Αντίθετα, εάν τρώμε γρήγορα και μεγάλες μπουκιές, τα σήματα κορεσμού θα χτυπήσουν τη στιγμή που το στομάχι μας θα περιέχει ήδη διπλάσια ποσότητα τροφών από το φυσιολογικό. 

Το άλλο που πρέπει να προσέξουμε αφορά στο αλκοόλ

Η κατανάλωση απεριτίφ πριν το γεύμα, αλλά και κρασιού ή μπύρας κατά τη διάρκεια του τραπεζιού, συν κάποια "βαρύτερα" αλκοολούχα ποτά μετά το φαγητό -έως το ξημέρωμα-, αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για τη σιλουέτα μας από ότι το φαγητό. Θα πρέπει να προτιμήσουμε να αποφύγουμε ό,τι ηδύποτο ή "σκληρό" ποτό σε χαμηλό ποτήρι και να μείνουμε σταθεροί στο πνεύμα των ημερών: κρασάκι - μάξιμουμ τέσσερα ποτήρια.

Ας μην παραμένουμε καθιστοί καθιστός μετά το γεύμα

Κάνοντας βόλτες με το ποτήρι του κρασιού στο χέρι (αν το σπίτι έχει κήπο ακόμη καλύτερα) επιταχύνουμε και βελτιώνουμε τη διαδικασία της πέψης, οπότε το λίπος θα έχει λιγότερες πιθανότητες να εγκατασταθεί στο σώμα σου. Το ίδιο ευεργετικός είναι και ο χορός -εάν ο οικοδεσπότης έχει μεριμνήσει για ένα καλό after dinner πάρτι μετά μουσικής.

Από: Esquire IT

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News