Θετικό βήμα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Υγεία
Θετικό βήμα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Υποχρεωτικό εμβολιασμό στην προσχολική ηλικία, περιέχει νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία που φέρνει στη Βουλή 7 Ιανουαρίου ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Ο εμβολιασμός είναι ζήτημα ζωής και μας αφορά όλους» δήλωσε ο Υπουργός. «Σημαίνει προφύλαξη του ατόμου και ταυτόχρονα προστασία του κοινωνικού συνόλου. Αφορά, όμως, ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού: Παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με χρόνιες παθήσεις, εγκυμονούσες, επαγγελματίες υγείας».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση 180 εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος και 50 εκατομμυρίων ευρώ για την τσέπη των ασφαλισμένων με το νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα, σημειώνοντας ότι παρέλαβε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία αυξήσεις στα φάρμακα μέχρι 10%.

 «Πλέον, δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, αλλά μειώσεις μέχρι και 7% σε πάνω από 3.000 κωδικούς.

Για το 2020, το υπουργείο Υγείας εξασφάλισε ότι οι συμπολίτες μας θα καταβάλουν 50 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για τη συμμετοχή τους στα φάρμακα» ανέφερε.

Επίσης, είπε πως ήδη μειώθηκε σε κάποια φάρμακα η φορολογία στο 6% από 13% και θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις τόσο στις παροχές της υγείας όσο και στα φάρμακα.

 Θετικό το βήμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, λέει στον 98.4 ο Γιατρός – Μέλος του ΙΣΗ Νίκος Λαθουράκης καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News