default-image

Α. Σολάκης: 3η αιτία θανάτου η ΧΑΠ αλλά και θεραπεύσιμη

Υγεία
Α. Σολάκης: 3η αιτία θανάτου η ΧΑΠ αλλά και θεραπεύσιμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το αισιόδοξο μήνυμα για την θεραπεία της ΧΑΠ ο Πνευμονολόγος Αθανάσιος  Σολάκης, μιλώντας στον 98.4, μας ενημερώνει για τη νόσο των καπνιστών που στοιχίζει σε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές παγκόσμια, καθώς μέσα σε μία 10ετία τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί, με πρώτη αιτία το κάπνισμα, ακόμα και το παθητικό.

Ο Πνευμονολόγος μας εξηγεί τι είναι η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και ποια εκείνα τα συμπτώματα που επιμένουν, πρέπει να μας υποψιάσουν και να μας στείλουν στο γιατρό.

Μας ενημερώνει για τους σύγχρονους τρόπους θεραπείας της νόσου που παρουσιάζουν διαφορετικά δεδομένα ανάλογα με την ηλικία, τον τρόπο ζωής, την υγεία του καθενός από μας, αλλά επισημαίνει την αναγκαιότητα διακοπής του καπνίσματος.

« Ένας από τους βασικούς στόχους στην αντιμετώπιση της ΧΑΠ είναι η προσπάθεια για μείωση των παροξύνσεων που προκαλούνται εξαιτίας της νόσου.

Μελέτες των τελευταίων ετών στη ΧΑΠ έχουν δείξει πως για μια μερίδα ασθενών, η θεραπεία με 3 εισπνεόμενα φάρμακα, μπορεί να μειώσει σημαντικά των αριθμό παροξύνσεων.

Είναι σημαντικό να βοηθηθούν οι ασθενείς αυτοί (τόσο ως προς τη χρήση των συσκευών, όσο και ως προς τη συμμόρφωση) να αποφύγουν τις παροξύνσεις με τη χρήση καινοτόμων φαρμάκων, σε απλές στη χρήση τους εισπνευστικές συσκευές, με όσο το δυνατόν λιγότερες (ιδανικά μία) εισπνοές την ημέρα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News