Έχεις αιμορροΐδες; Άλλαξε τη ρουτίνα σου και... κάθισε άνετα όπου κι αν είσαι!

Υγεία
Έχεις αιμορροΐδες; Άλλαξε τη ρουτίνα σου και... κάθισε άνετα όπου κι αν είσαι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχεις αιμορροΐδες; Ταλαιπωρείσαι από ενοχλήσεις; Τώρα υπάρχει λύση!

Πόσοι δεν έχουμε ταλαιπωρηθεί, έστω και μία φορά στη ζωή μας, από αιμορροΐδες; Πόσοι δεν έχουμε δυσκολευτεί ακόμη και να καθίσουμε αναπαυτικα στην καρέκλα εξαιτίας αυτού του προβλήματος;

Τα συμπτώματα μπορούν να προκαλέσουν έντονη δυσφορία, αλλά και δυσκολία στις πιο απλές καθημερινές μας συνήθειες και ανάγκες όπως να να οδηγήσουμε, να επισκεφθούμε την τουαλέτα, ακόμη και να είμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι...

Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, οι αιμορροΐδες, είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής ενός ατόμου και το «ευ ζην» αυτών που πάσχουν απ’ αυτές, ενώ, πολύ συχνά, αποτελουν θέμα για το οποίο... ντρεπόμαστε να μιλήσουμε ή να ζητήσουμε βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Ποιοι.. κινδυνεύουν;

Εκτιμάται ότι το 50% του πληθυσμού θα βιώσει σε κάποια στιγμή της ζωής του τα επώδυνα συμπτώματα της αιμορροΐδοπάθειας.[1]

Οποιοδήποτε άτομο οποιασδήποτε ηλικίας μπορεί να εμφανίσει αιμορροΐδες ενώ, από την πάθηση κινδυνεύουν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, αφού η πάθηση εκδηλώνεται σχεδόν στο ίδιο ποσοστό και στα δύο φύλα.

Βέβαια, σύμφωνα με τους ερευνητές, η αύξηση της ηλικίας ευνοεί την εμφάνιση αιμορροΐδων. Συγεκριμένα, το 10-25% του πληθυσμού, ιδιαίτερα στην ηλικία των 45-65 ετών, εμφανίζει συμπτωματικές αιμορροΐδες.[2]

Τι φταίει;

Εκτός από τη γήρανση, άλλοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των αιμορροΐδων είναι:

  • η εγκυμοσύνη,
  • η καθιστική ζωή,
  • η διατροφή, αλλά και
  • η χρόνια δυσκοιλιότητα.

Άλλαξε τη ρουτίνα σου και ενημερώσου[3]

Γιατί είναι σημαντικό να αλλάξουμε τη ρουτίνα μας; Η συντηρητική αντιμετώπιση των αιμορροΐδων στοχεύει στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη ανακούφιση του ασθενούς από τα συμπτώματα και τις ενοχλήσεις που προκαλούν οι αιμορροΐδες και που δυσκολεύουν την καθημερινότητά του. Όμως, εκτός από την αντιμετώπιση με εξειδικευμένα προϊόντα στη περίοδο των εξάρσεων, η αλλαγή της καθημερινής μας ρουτίνας, θα λειτουργήσει προληπτικά, με τον καλύτερο τρόπο!

Ποιες είναι, όμως, αυτές οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας;

  • Να αποφεύγουμε τα στενά παντελόνια και στενά εσώρουχα
  • Να μην αναστέλλουμε την ανάγκη για κένωση
  • Να καταναλώνουμε άφθονα υγρά (τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό καθημερινά)
  • Να αποφεύγουμε τη συστηματική άρση βάρους και να προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε κάποια ήπια σωματική άσκηση, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο και το κολύμπι
  • Θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στην καθημερινή μας διατροφή άφθονα φρούτα, λαχανικά, ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο, ρύζι αναποφλοίωτο και δημητριακά ολικής άλεσης.
  • Σε περιόδους έξαρσης των αιμορροΐδων, καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες (πάνω από 15 γρ. την ημέρα), γιατί τη δεδομένη στιγμή θα ερεθίσουν ακόμη περισσότερο το έντερο.
  • Θα πρέπει να αποφεύγονται τα τηγανητά φαγητά, τα καυτερά και τα πικάντικα.
  • Κυρίως στην περίοδο της έξαρσης των αιμορροΐδων να αποφεύγεται η χρήση στεγνού χαρτιού υγείας στην περιοχή του πρωκτού για αποφυγή τριβής και ερεθισμού.
  • Ιδιαίτερη προσοχή εκτός από τη διατροφή μας πρέπει να δώσουμε στη συστηματική και επιμελή υγιεινή της περιπρωκτικής περιοχής με χλιαρό νερό  και ένα εξειδικευμένο προϊόν για τις ανάγκες της περιοχής. Σημαντικό είναι να αποφεύγεται η χρήση κρύου ή καυτού νερού.

Η σπουδαιότητα της καθημερινής υγιεινής και φροντίδας της περιπρωκτικής περιοχής

Η ανώμαλη επιφάνεια του πρωκτού δεν επιτρέπει το σωστό καθαρισμό της περιοχής, στην οποία μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες.  Επιπλέον, η εμφάνιση αιμορροΐδων ή ραγάδων, η εκροή υγρών ή βλέννας, η δυσκοιλιότητα, η διάρροια και πολλά άλλα, μπορεί να προκαλέσουν ενοχλήσεις στην περιοχή όπως κνησμό, ερεθισμό, ξηρότητα καθώς και μεταβολή του ΡΗ της περιοχής.

Η σωστή υγιεινή και φροντίδα της περιπρωκτικής περιοχής με ένα εξειδικευμένο προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες αυτής της περιοχής, είναι αναγκαία! 

Και ποιο είναι αυτό;

Το PROCTO-SYNALAR  Cleansing Foam είναι ο ειδικά σχεδιασμένος αφρός καθαρισμού για την καθημερινή υγιεινή και φροντίδα  της περιπρωκτικής περιοχής με καταπραϋντικές και αναζωογονητικές ιδιότητες.

Το PROCTO-SYNALAR Cleansing Foam καταπραΰνει από ενοχλήσεις όπως κνησμός, ερεθισμός, ξηρότητα που μπορεί να εμφανιστούν στην περιοχή ακόμα και στην περίπτωση των αιμορροΐδων ενώ παράλληλα φροντίζει για την υγιεινή της περιπρωκτικής περιοχής. Προάγει το φυσικό ΡΗ της περιοχής, δροσίζει και αποτρέπει ερεθισμούς και τριβή.

 Το PROCTO-SYNALAR Cleansing Foam έχει απαλή σύνθεση με βάση φυσικά εκχυλίσματα, ειδικά μελετημένα για τις ανάγκες της περιοχής, όπως:

  • Εκχύλισμα άνθους καλέντουλας, με καταπραϋντικές ιδιότητες
  • Aνθόνερο κενταύριας, με καθαριστικές ιδιότητες
  • Aνθόνερο χαμομηλιού, με αναζωογονητικές και δροσιστικές
  • Ιδιότητες: Λάδι από καλαμπόκι, πλούσιο σε βιταμίνη Ε

Το PROCTO-SYNALAR Cleansing Foam χρησιμοποιείται καθημερινά

Σε περίπτωση αιμορροΐδων χρησιμοποιείται τόσο σε περιόδους έξαρσης των συμπτωμάτων παράλληλα με τη θεραπεία για τις αιμορροΐδες, όσο και σε περιόδους ύφεσης.

Εφαρμόζεται καθημερινά, δύο φορές ημερησίως, κάνοντας απαλό μασάζ και ξεπλένεται με καθαρό νερό.

Έχεις αιμορροΐδες; Ταλαιπωρείσαι από ενοχλήσεις;

Άλλαξε τη ρουτίνα σου και κάτσε άνετα όπου κι αν είσαι!

Ενημερώσου από το φαρμακοποιό σου!

Μπορεί να βοηθήσει!

[1] Ganz RA. The evaluation and treatment of hemorrhoids: a guide for the gastroenterologist. Clin Gastroenterol Hepatol. 2013 Jun;;11(6):593-¬603

[2] Ganz RA. The evaluation and treatment of hemorrhoids: a guide for the gastroenterologist. Clin Gastroenterol Hepatol. 2013 Jun;;11(6):593-¬603

[3] Abramowitz L, Weyandt GH, Havlickova B, Matsuda Y, Didelot JM, Rothhaar A, Sobrado C, Szabadi A, Vitalyos T, Wiesel P. The diagnosis and management of haemorrhoidal disease from a global perspective. Aliment Pharmacol Ther. 2010 May;;31 Suppl 1:1-¬58.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News