Oι κίνδυνοι αν δεν πλυθεί το θερμός με τον καφέ

Υγεία
Oι κίνδυνοι αν δεν πλυθεί το θερμός με τον καφέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θα πρέπει να πλένεται επιμελώς;

Βλαβερή συνήθεια μπορεί ν α αποδειχθεί το γέμισμα του θερμός με φρέσκο καφέ, χωρίς νωρίτερα να έχει πλυθεί.

Δεν είναι τόσο για τα σημάδια που αφήνουν οι στάμπες του καφέ στο εσωτερικό του θερμός ,ούτε για τη γεύση του καφέ, μιας και με δεδομένο ότι βάζεις πάντα το ίδιο ρόφημα μέσα τότε η γεύση δεν μπορεί να επηρεαστεί. Το πρόβλημα είναι με τα μικρόβια που μπορεί να αναπτυχθούν μέσα στο θερμός σου.

«Η ζέστη από τον καυτό καφέ δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων και βακτηρίων», αναφέρει στο Bustle η Δρ Nidhi Ghildayal, ειδική επιδημιολόγος της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.

Έτσι πριν από κάθε νέο γέμισμα του θερμός, χρειάζεται να πλυθεί επιμελώς με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων. Μάλιστα συστήνεται σύμφωνα με το olivemagazine.gr να πλένεται και στο πλυντήρια πιάτων, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες του νερού απομακρύνουν πιο αποτελεσματικά υπολείμματα, βρωμιά και μικρόβια.

Πάντως συχνά το θερμός έρχεται σε επαφή με πολλές μολυσμένες με μικρόβια επιφάνειες, όπως μέσα στα ΜΜΜ, το αυτοκίνητο και τους κοινόχρηστους χώρους γραφείων, γεγονός που σημαίνει ότι έρχεται σε επαφή με πολλά μικρόβια από πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News