Υγεία

Σακχαρώδης διαβήτης: 425 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως

Πάνω από 1,1 εκατ. παιδιά ζουν με διαβήτη Τύπου 1

«Κόβουν» την ανάσα οι αριθμοί σχετικά με τον διαβήτη τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για το διαβήτη που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς εν έτει 2019, περισσότεροι από 425 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από αυτή την ασθένεια. Ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη στη χώρα μας, έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Μάλιστα, μέχρι το 2045 δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να φτάσει παγκοσμίως τα 629 εκατομμύρια.

Οι αριθμοί «κόβουν» την ανάσα: Σύμφωνα με τα στοιχεία,  1 στους 11 ενήλικες έχει διαβήτη, πάνω από 1,1 εκατ. παιδιά ζουν με διαβήτη Τύπου 1, 1 στους 2 ενήλικες με διαβήτη δεν έχει διαγνωστεί και 4 εκατ. θάνατοι προκλήθηκαν από διαβήτη το 2017.

Σημαντικό ερώτημα που αφορά τη συγκεκριμένη ασθένεια είναι κατά πόσον η διατροφή έχει σχέση με το διαβήτη, αλλά και πόσο μπορεί να επηρεάσει την όραση.

Στο πλαίσιο πρόληψης των συνεπειών του διαβήτη, η Λέσχη Lions Ηρακλείου εδώ και δύο χρόνια συνεργάζεται με το Οφθαλμολογικό ιατρείο του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τη "Διαβίωση με τον Διαβήτη". Τα παραπάνω στοιχεία αποκαλύφτηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση της Λέσχης Lions Ηρακλείου, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια