Κωνσταντίνος Κουσκούκης: «Ιαματική Ιατρική – Συμπληρωματικές Θεραπείες»

Υγεία
Κωνσταντίνος Κουσκούκης: «Ιαματική Ιατρική – Συμπληρωματικές Θεραπείες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαματική Ιατρική ως συμπληρωματική μέθοδος της Κλασσικής Ιατρικής

Ο Καθηγητής Δερματολογίας, Νομικός και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και ώρα 7μ.μ., την παρουσίαση του βιβλίου του «Ιαματική Ιατρική – Συμπληρωματικές Θεραπείες», στο θέατρο «Ζίνα», στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 74, Αθήνα.

Αναφορικά με το βιβλίο, «η Ιαματική Ιατρική είναι συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος της Κλασσικής Ιατρικής, με την οποία συνδυάζονται για το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Οι θεράποντες ιατροί θα πρέπει να προσεγγίζουν συμπληρωματική και όχι απαξιωτικά τα αποτελέσματα της έρευνας της Ιαματικής Ιατρικής.

Το βιβλίο αποσκοπεί στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και στην ενεργοποίηση πτυχιούχων και φοιτητών ιατρικής, οδοντιατρικής, βιολογίας, νοσηλευτικής και όλων των επιστημών υγείας, αλλά και ασθενών καθώς και υγιών ατόμων για πρόληψη, όπως επίσης και όλων των αρμοδίων δημοσίων και ιδιωτικών φορέων προς περαιτέρω ανάληψη πρωτοβουλιών, για την καθιέρωση της ιαματικής ιατρικής, ως συμπληρωματικό θεραπευτικό μέσο της κλασικής ιατρικής σε ένα ενιαίο νέο θεσμικό πλαίσιο.

Κίνητρο για την εκπόνηση αυτού του συγγράμματος, υπήρξε ο διακαής μου πόθος να αποδείξω ότι η ιαματική ιατρική ως συμπληρωματική θεραπεία βοηθά στη θεραπεία, αποκατάσταση και αποθεραπεία της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας, αλλά και προληπτικά, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια του γήρατος, με την εφαρμογή σύγχρονων προδιαγραφών μακροζωίας, ευεξίας και ευζωίας».

Την παρουσίαση θα συντονίσει η Παναγιώτα Μπλέτα Συγγραφέας/Διανοήτρια, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο Καθηγητής ανατομίας Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο Γεώργιος Κρεατσάς Καθηγητής Μαιευτικής –Γυναικολογίας, ο Μιχαήλ Κουτσιλιέρης, Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και η Χριστίνα Παπανικολάου Βιοπαθολόγος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News