Υγεία

Oι σοκολάτες κάνουν καλό στην υγεία - Πόσες επιτρέπονται;

Πως μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος για καρδιακή ανεπάρκεια;

Tέλος στις ενοχές για τις σοκολάτες βάζει νέα έρευνα αφού όπως υποστηρίζει κάνουν καλό στην καρδιά. Συγκεκριμένα με την ιδανική ποσότητα σοκολάτας κάθε μήνα, μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας.

3 σκολάτες είναι αρκετές

Ειδικότερα, ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Icahn στη Νέα Υόρκη, διαπίστωσαν ότι 3 σοκολάτες τον μήνα είναι η ιδανική ποσότητα, που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια έως και 13%. Σύμφωνα με τους ίδιους, η σημαντική αυτή συμβολή της σοκολάτας στην υγεία της καρδιάς, οφείλεται στα φλαβονοειδή που περιέχει και τα οποία, ενισχύουν την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής.

Αν τώρα η προτεινόμενη ποσότητα -3 σοκολάτες- σας φαίνεται λίγη, οι επιστήμονες έρχονται να υπερασπιστούν τη θέση τους, λέγοντας ότι η υπερβολή με τη σοκολάτα μπορεί τελικά να αποδειχθεί επικίνδυνη. Για την ακρίβεια, οι ίδιοι αναφέρουν ότι για να απολαμβάνουμε μόνο τις θετικές επιδράσεις της σοκολάτας, θα πρέπει να είμαστε μετριοπαθείς στην κατανάλωση της. Καθώς οι πλάκες σοκολάτας που πωλούνται στην αγορά περιέχουν επίσης ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά και η κατανάλωση τους σε καθημερινή βάση αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας κατά 17%!

«Πιστεύω ότι η σοκολάτα είναι σημαντική πηγή φλαβονοειδών που σχετίζονται με τη μείωση της φλεγμονής και την αύξηση της καλής χοληστερόλης», σημείωσε σύμφωνα με το olivemagazine.gr ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ. Chayakrit Krittanawong.

Όσο για το πια σοκολάτα θεωρείται η καλύτερη επιλογή, χωρίς να μας εκπλήσσουν καθόλου οι ερευνητές αναφέρουν τη μαύρη σοκολάτα, καθώς περιέχει τα περισσότερα φλαβονοειδή και τη λιγότερη ζάχαρη. Βέβαια, οι ίδιοι σημειώνουν ότι για να κάνουν συγκεκριμένες συστάσεις θα πρέπει πρώτα να κάνουν τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές, όπου θα συγκρίνουν μεταξύ τους όλα τα είδη σοκολάτας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια