Υγεία

Οστεοπόρωση: Δωρεάν έλεγχος και ενημέρωση στο Ρέθυμνο

Εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση

Οι σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης σε εκδήλωση στο Ρέθυμνο

Εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση διοργανώνει το διήμερο 15 και 16 Οκτωβρίου η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Θέμα της εκδήλωσης «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης». Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική συμμετοχή και υποστήριξη του κεντρικού ΚΑΠΗ Δήμου Ρεθύμνου.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας, όπως η οστεοπόρωση, και περιλαμβάνει το παρακάτω επιμέρους πρόγραμμα:

* Δωρεάν μέτρηση προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε άντρες και γυναίκες. Οι μετρήσεις θα γίνουν στο κεντρικό ΚΑΠΗ του Δήμου Ρεθύμνου την Τρίτη 15 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, και την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

* Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο (Α' ΚΑΠΗ) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση όπως και διάγνωση των αποτελεσμάτων με την εξής δομή:

- “Τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση”, Αντώνιος Παπουτσιδάκης.

- “Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα”, Μέμη Τσεκούρα, πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα”. Για πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 28310/27.800 κατά τις ώρες από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι (Δευτέρα έως Παρασκευή). Υπεύθυνη επικοινωνίας είναι η κ. Ε. Γραμματικάκη.

Η είσοδος για την ομιλία είναι ελεύθερη για όλους. Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης, και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια