Υγεία

Κρύος ή ζεστός καφές; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Ποιες οι διαφορές μεταξύ κρύου και ζεστού καφέ;

Το… δίλλημα του καλοκαιριού είναι να επιλέξουμε ανάμεσα σε ζεστό ή κρύο καφέ.

Ποιες είναι οι διαφορές και ποια τα θετικά της κάθε επιλογής;

Ο κρύος καφές…

  1. Είναι λιγότερο όξινος, άρα επηρεάζει λιγότερο το πεπτικό σύστημα και κατά συνέπεια είναι λιγότερο πιθανό να αισθανθεί κάποιος στομαχικές ενοχλήσεις πίνοντας παγωμένο καφέ.
  2. Έχει λιγότερη καφεΐνη. Για την ακρίβεια, ο cold brew περιέχει 40mg καφεΐνης ανά 100γρ., σε σχέση με τον ζεστό καφέ που περιέχει 60mg καφεΐνης ανά 100γρ.. Τι σημαίνει αυτό; Λιγότερο τρέμουλο, λιγότερες διαταραχές στον ύπνο, λιγότερες αρνητικές επιρροές στην πίεση.
  3. Κάνει καλό στην καρδιά. Ήξερες ότι σύμφωνα με έρευνα του 2017 από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, ο καφές μειώνει την πιθανότητα εμφράγματος; Όπως, άλλωστε αναφέρθηκε και παραπάνω, ο κρύος καφές είναι «φιλικός» προς την αρτηριακή πίεση.

Ο ζεστός καφές…

  1. Έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά, σε σχέση με τον παγωμένο καφέ, σύμφωνα με έρευνα αμερικάνικη έρευνα του 2018, από το Thomas Jefferson University.
  2. Μας φτιάχνει τη διάθεση. Έρευνα του 2009 είχε δείξει ότι ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση και να δημιουργήσει αίσθημα ζεστασιάς, καθώς και να μας κάνει πιο γενναιόδωρους και φιλικούς απέναντι στους άλλους.
  3. Μειώνει το άγχος. Ακόμη και το άρωμα του ζεστού καφέ μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της έλλειψης ύπνου, όπως το άγχος και η κούραση. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι προτιμούν να ξεκινάνε τη μέρα τους με ένα ζεστό καφεδάκι.

Πηγή: olivemagazine.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια