5 τροφές για να «νικήσεις» το ζάχαρο

Υγεία
5 τροφές για να «νικήσεις» το ζάχαρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τροφές - «σύμμαχος» για τη διατήρηση του ιδανικού βάρους, όσο και στην καλύτερη γλυκαιμική ρύθμιση

Υπάρχουν πέντε τροφές που όχι μόνο βοηθούν στη διατήρηση του βάρους, αλλά μπορούν αν συμβάλουν και στη γλυκαιμική ρύθμιση.

Η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους παίζει καθοριστικό ρόλο στα άτομα με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η σωστή διατροφή βοηθά τόσο στη διατήρηση του ιδανικού βάρους, όσο και στην καλύτερη γλυκαιμική ρύθμιση.

Εκτός από τις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για να μην ανεβάζετε τα επίπεδα σακχάρου, υπάρχουν τροφές που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας και θα σας βοηθήσουν να τα ρίξετε.

Δείτε πέντε τέτοιες και διαβάστε πως σας βοηθούν:

  1. Κανέλα:

Βοηθά άτομα με αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας στην Καλιφόρνια ανακάλυψαν ότι οι πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2 που παίρνουν συμπληρώματα κανέλας έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου το πρωί που ξυπνάνε (σάκχαρο νηστείας) σε σύγκριση με όσους δεν τα παίρνουν. Τα οφέλη της κανέλας ενδέχεται να οφείλονται σε μία από τις ουσίες που περιέχει, την κινναμαλδεΰδη.

  1. Πράσινο τσάι:

Οι μελέτες έχουν δείξει πως το πράσινο τσάι συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη και ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε επιγαλλοκατεχίνη, ενεργή μορφή των κατεχινών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

  1. Ξύδι:

Μελέτη που έγινε στην Ιταλία, έδειξε πως όταν υγιείς εθελοντές κατανάλωναν 4 κουταλάκια του γλυκού άσπρο ξύδι, το οποίο πρόσθεταν σε σαλάτες μαζί με δύο λεπτές φέτες άσπρο ψωμί, μειωνόταν κατά 30% η γλυκαιμική αντίδρασή τους.

  1. Καρότα:

Η κατανάλωση μισού φλιτζανιού σκούρων κίτρινων λαχανικών καθημερινά, όπως το καρότο, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες κατά 27%. Οι μελετητές δεν είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά θεωρούν πως μπορεί να οφείλεται στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που εντοπίζονται σε αυτά τα λαχανικά.

  1. Αμύγδαλα:

Περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά συστατικά, ενώ παράλληλα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η προσθήκη αμυγδάλων στο γεύμα οδηγεί σε χαμηλότερα μεταγευματικά επίπεδα γλυκόζης, ενώ η τακτική κατανάλωση αμυγδάλων και άλλων ξηρών καρπών έχει συσχετισθεί με βελτίωση των τιμών γλυκόζης νηστείας και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

Πηγή: ratpack.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News