Υγεία

Προσοχή: Γιατί δεν πρέπει να πίνετε καφέ στο αεροπλάνο;

Το ίδιο ισχύει και για το τσάι

Όλοι έχουμε απολαύσει λίγο ζεστό καφέ ή τσάι μέσα στο αεροπλάνο, ωστόσο, λίγοι έχουν αντιληφθεί την… περίεργη γεύση του.

Αυτή αποτελεί και το λόγο που δεν πρέπει να πίνουμε καφέ ή τσάι στο αεροπλάνο.

Μια μελέτη του EPA (Οργανισμός Περιβαλλοντικής προστασίας των ΗΠΑ) κατέγραψε το 2018 ότι το νερό που χρησιμοποιείται για να παρασκευαστούν οι καφέδες και τα υπόλοιπα ζεστά ροφήματα είναι βρώμικο, καθώς προέρχεται από βρύσες του αεροπλάνου που δεν απολυμαίνονται.

Στο 13% των αεροσκαφών που ελέγχθηκαν από τον Οργανισμό, εντοπίστηκαν κολοβακτιρίδια, με δύο εξ αυτών να έχουν επικίνδυνα ποσοστά E.Coli στο νερό. Το σοκαριστικό είναι ότι ένα στα οχτώ αεροπλάνα δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα του οργανισμού για την ασφάλεια του νερού.

Το νερό του σκάφους ρυθμίζεται από τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος για την εξασφάλιση ασφαλούς πόσιμου νερού στο αεροσκάφος”, δήλωσε στο Business Insider η Ένωση Αεροσκάφων CWA), ωστόσο οι έλεγχοι δεν πραγματοποιούνται πάντα.

Προσοχή στα μπιμπερό

Ο Δρ Σέντρικ Σπακ, ειδικός στις μολυσματικές νόσους στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Baylor, δήλωσε στο NBC ότι τα άτομα με μη θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να αποφεύγουν τα εν λόγω ποτά κατά την πτήση.

Σημείωσε επιπλέον ότι τα άτομα που ταξιδεύουν με τα μωρά τους πρέπει να το ξανασκεφτούν πριν γεμίσουν το μπιμπερό τους με νερό από το αεροπλάνο.

Πέρα από το νερό, πάντως, υπάρχουν ακόμη δύο λόγοι που κάνουν τον καφέ του αεροπλάνου… άνοστο:

  • Η διαδικασία παρασκευής είναι άλλη μια παγίδα, καθώς στα 35.000 πόδια πάνω από τη γη, το νερό βράζει σε πολύ πιο χαμηλή θερμοκρασία. Ο Andrew Hetzel, ειδικός σύμβουλος ποιότητας και εμπορίου καφέ, εξηγεί πως αυτό διαταράσσει τη διαδικασία εξαγωγής έτσι ώστε μόνο κάποια από τα στερεά κομμάτια του καφέ καταφέρνουν να διαλυθούν.
  • Η αντίληψη της γεύσης μας αλλάζει κατά περίπου 30% όταν πετάμε, χάρη στην πίεση της καμπίνας, την ξηρότητα του αέρα και το υψόμετρο.

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια