default-image

12 τροφές που πρέπει να καταναλώνουν καθημερινά οι γυναίκες

Υγεία
12 τροφές που πρέπει να καταναλώνουν καθημερινά οι γυναίκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροφές για χαμηλή χοληστερόλη, υγιή κόκαλα και απώλεια βάρους

Ευεργετικά οφέλη για την υγεία έχουν συγκεκριμένες τροφές που καλύπτουν τις ανάγκες των γυναικών και φροντίζουν για μια υγιή διατροφή. Οι τροφές αυτές βρίσκονται στο επίκεντρο όταν προτεραιότητα είναι χαμηλή χοληστερόλη, η απώλεια βάρους, υγιές δέρμα και μαλλιά . Σύμφωνα με το Prevention  αυτές είναι οι 12 τροφές και superfoods που καταναλώνουν οι πιο υγιείς γυναίκες του κόσμου:

Το λάδι ελιάς περιέχει υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά, που μειώνουν την κακή χοληστερόλη και αυξάνουν την καλή. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου και άλλων χρόνιων ασθενειών, όπως το Αλτσχάιμερ. 

Πράσινα λαχανικά

Τα σταυροειδή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο κ.α. πράσινα λαχανικά μειώνουν τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών. Είναι απαραίτητα σε κάθε δίαιτα.

Είναι πλούσιες σε νάτριο, ένα μακροθρεπτικό συστατικό που ελέγχει την αρτηριακή πίεση και κρατά το νευρικό σύστημα σε εγρήγορση. Ακόμη, μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού. 

Στήθος κοτόπουλο

Περιέχει πρωτεΐνη, φώσφορο, που είναι σημαντικός για τα κόκαλα και τα δόντια, και βιταμίνη Β3, που ελέγχει την υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ εμποδίζει την σκλήρυνση των αρτηριών. Ακόμη, περιέχει βιταμίνη Β6 για καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού.

Οι κρόκοι των αυγών περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως η χολίνη, που συνδέεται με χαμηλά ποσοστά καρκίνου του μαστού. Ακόμη, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην υγεία των ματιών. Ένα αυγό την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού. 

Λαμβάνεις το απαραίτητο ασβέστιο ενώ είναι πλούσιο σε προβιοτικά που ωθούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ελληνικό γιαούρτι έχει διπλάσια πρωτεΐνη από το απλό. 

Ξηροί καρποί

Λίγοι ξηροί καρποί την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων και διαβήτη. Τα καρύδια είναι σύμφωνα με το bovary.gr πλούσια σε Ω3, ενώ τα φουντούκια περιέχουν αργινίνη, ένα αμινοξύ που μειώνει την αρτηριακή πίεση. Ακόμη, τα αμύγδαλα περιέχουν πολυφαινόλες, που κάνουν καλό στην υγεία. 

Είναι πηγή λυκοπενίου, ενός αντιξειδωτικού που προστατεύει από τις ασθένειες της καρδιάς και από τον καρκίνο του μαστού. 

Είναι ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα που μπορείς να φας. Μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από νόσους της καρδιάς.

Μαύρη σοκολάτα

Είναι γεμάτη με φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά, που μπορεί να ξεβουλώσει τις αρτηρίες. Ακόμη, κάνει καλό στην καρδιά.

Πλούσια σε βιταμίνη C, ενώ είναι πηγή φολικού οξέος, που είναι χρήσιμο για την ανοικοδόμηση των κυττάρων. Περιέχουν νάτριο και βιταμίνη Β1, απαραίτητα για την καλή όραση. Η πηκτίνη των πορτοκαλιών απορροφά την ανθυγιεινή χοληστερόλη από τις άλλες τροφές.

Η ημερήσια κατανάλωση καφέ έχει συνδεθεί με την μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη, καρκίνου του δέρματος, άνοιας και Αλτσχάιμερ αλλά και του θανάτου γενικότερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News