Υγεία

Δίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

Για την παράσταση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του Νοσοκομείου

Οι εργαζόμενου του ΠΑΓΝΗ, πραγματοποίησαν σήμερα δίωξη στάση εργασίας και απηύθυναν κάλεσμα στους ασθενείς να συμπαραταχθούν με τους μαχόμενους υγειονομικούς για να διεκδικήσουν ένα δωρεάν αναβαθμισμένο σύστημα υγείας για όλους.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείου στα πλαίσια της 2ωρης στάσης εργασίας που είχε κηρύξει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή (12 Μάη) και την Παγκόσμια Ημέρα Μαίας/Μαιευτή (5 Μάη).

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων απεύθυνε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στο νοσηλευτικό και μαιευτικό προσωπικό, χάρη στο οποίο λειτουργεί το νοσοκομείο.  Κατήγγειλε την κοροϊδία της κυβέρνησης για την περίφημη «σταθεροποίηση του συστήματος» με ανακυκλωμένο προσωπικό, τη μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις και των ασθενών σε πελάτες.

Οι υγειονομικοί εργαζόμενοι, με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο συμβολικά στο χέρι, ενημέρωσαν τους ασθενείς και επισκέπτες για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Καλούμε τους ασθενείς να συμπαραταχτούν με τους μαχόμενους υγειονομικούς και να διεκδικήσουμε ένα δωρεάν αναβαθμισμένο σύστημα υγείας για όλους!

Η κατάσταση δεν πάει άλλο!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ασφαλή και επαρκή στελέχωση με μόνιμο προσωπικό. 

Απαιτούμε:

  • Πραγματική ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης στα 50 χρόνια για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες. Όχι στην κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Εφαρμογή του νόμου για την άμεση χορήγηση της ειδικής άδειας σε ΟΛΟΥΣ τους τραυματιοφορείς και σε όσους εργαζόμενους τη δικαιούνται σύμφωνα με την εγκύκλιο. Επέκταση της ειδικής άδειας και σε άλλους κλάδους και ειδικότητες (ιατροί, κ.α.).
  • Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια