Πάσχα: Επιτρέπεται να τρώμε τα βαμμένα αυγά;

Υγεία
Πάσχα: Επιτρέπεται να τρώμε τα βαμμένα αυγά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι λένε οι ειδικοί για όσους τηρούν το έθιμο και μετά απολαμβάνουν τα βαμμένα αυγά

Eπικίνδυνη είναι η κατανάλωση βαμμένων αυγών σύμφωνα τους ειδικούς οι οποίοι εφιστούν την προσοχή σε όσους έχουν σκοπό να τηρήσουν το έθιμο αλλά μετά να φάνε και τα αυγά.

Σύμφωνα με το U.S. Food & Drug Administration, τα φρέσκα αυγά μπορεί να περιέχουν σαλμονέλα, ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση.«Πρέπει να πετάξεις τα βραστά αυγά που έχουν μείνει σε θερμοκρασία δωματίου πάνω από δύο ώρες», αναφέρει η safety expert Darin Detwiler.

"Μετά τη βαφή, καλό είναι να τα ξαναβάλεις στο ψυγείο. Τότε θα μπορείς να τα φας κανονικά αργότερα. Ακόμη, τα κρύα πιάτα με αυγά πρέπει να διατηρούνται στον πάγο, αν είναι εκτός ψυγείου πάνω από δύο ώρες" τονίζει. 

Όσον αφορά στην βαφή που ποτίζει το αυγό πολλές φορές, διαπερνώντας το τσόφλι, μπορείς να φας κανονικά το βαμμένο αυγό αν έχεις ακολουθήσει σωστά τις οδηγίες. «Αν έχεις χρησιμοποιήσεις ασφαλή βαφή, δεν υπάρχει πρόβλημα», αναφέρει σύμφωνα με το bovary.gr η Julie Upton. Αν δεν είσαι σίγουρη πόση ώρα τα αυγά σου είναι εκτός ψυγείου, προτίμησε να τα πετάξεις και να μην το ρισκάρεις, όπως αναφέρει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News