Υγεία

Ο πρόωρος τοκετός θέμα ημερίδας το Σάββατο στο Ηράκλειο

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Πρόωρος Τοκετός», οργανώνουν η Ελληνική εταιρεία Υπερήχων στην Μαιευτική και Γυναικολογία και η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής

Ο πρόωρος τοκετός και οι συνέπειες της προωρότητας στη νεογνική ηλικία και στη μετέπειτα ζωή παραμένουν μείζονα προβλήματα της σύγχρονης Ιατρικής.

Η προωρότητα ευθύνεται για το 75% της περιγεννητικής θνησιμότητας και νοσηρότητας αλλά και για επακόλουθες νευροαναπτυξιακές διαταραχές.

Παρά την αναγνώριση των ομάδων υψηλού κινδύνου, την κατανόηση πολλών πτυχών της αιτιοπαθογένειας και την χρήση πρωτοκόλλων πρόληψης και φαρμακευτικής αγωγής, η συχνότητα του πρόωρου τοκετού παραμένει σχεδόν αμετάβλητη - και σε ορισμένες περιπτώσεις αυξημένη σαν συνέπεια κυρίως των πολυδύμων κυήσεων.

Υπάρχει όμως σημαντική βελτίωση στην επιβίωση των πρόωρων νεογνών και στην αντιμετώπιση των επιπλοκών της προωρότητας.

Παράλληλα με τη χρήση προβλεπτικών δεικτών έχει βελτιωθεί η έγκαιρη και ορθή αναγνώριση των κυήσεων με αυξημένο κίνδυνο προσφέροντας τη δυνατότητα προληπτικών ή αποτρεπτικών παρεμβάσεων.

Στην ημερίδα «Πρόωρος Τοκετός» που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία και η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής θα παρουσιαστούν συνοπτικά τα νεότερα δεδομένα αλλά και οι καθιερωμένες κλινικές πρακτικές στην αντιμετώπιση του πρόωρου τοκετού.

Η ενεργός συμμετοχή σας στην επιστημονική αυτή εκδήλωση είναι μια ευκαιρία για όλους για γόνιμη συζήτηση, εξαγωγή συμπερασμάτων και ανανέωση της γνώσης.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο Μέγαρο «Ντορέ» στην αίθουσα «Symposia», το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Χορηγούνται έξι μόρια συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης CME - CPD credita.  

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια