Υγεία

Σακχαρώδης Διαβήτης: Υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Πανδημία χαρακτηρίζει τον σακχαρώδη διαβήτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Τα καλά νέα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 μπορεί να ελεγχθεί ή ακόμη και να προληφθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες μπορούμε να περιορίσουμε έως και 91% τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

με δύο πολύ απλούς τρόπους:

  • Υιοθετώντας πιο υγιεινό τρόπο ζωής, με σωστή διατροφή, αποφυγή του καπνίσματος και περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ
  • Αυξάνοντας τη φυσική μας δραστηριότητα

3+1 Διατροφικές Αλλαγές για την Πρόληψη του Διαβήτη

 

  1. Βάλτε γαλακτοκομικά στη διατροφή σας.

Κάποιες μορφές κορεσμένων λιπαρών που υπάρχουν στα πλήρη γαλακτοκομικά, προστατεύουν από την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Lancet Diabetes & Endocrinology

 

  1. Πείτε ΝΑΙ στα σιτηρά ολικής άλεσης.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και δεν επιτρέπουν την απότομη άνοδο του σακχάρου στο αίμα.

 

  1. Αυξήστε την κατανάλωση πράσινων λαχανικών.

Η κατανάλωση πράσινων λαχανικών βελτιώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη. Οι ειδικοί θεωρούν πως το μαγνήσιο στα πράσινα λαχανικά είναι το κλειδί για αυτή την ευεργετική τους δράση.

 

+ 1. Τρώτε Συχνά και Μικρά Γεύματα.

Ακόμη κι αν οι τιμές του σακχάρου στο αίμα σας δεν είναι παθολογικές το  «μοίρασμα» των γευμάτων μέσα στη μέρα βοηθά να παραμείνει σταθερό το σάκχαρο στο αίμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που έχουν κληρονομική προδιάθεση για διαβήτη ή που παρουσιάζουν προδιαβήτη.

 

Μήπως έχω αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2;

Φρόντισε Νωρίς! Μικρά βήματα κάνουν τη διαφορά. Επικοινωνήστε με τα εργαστήριά μας και συμπληρώστε το ειδικό test κινδύνου ανάπτυξης προδιαβήτη ή διαβήτη.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Συζητήστε με τον γιατρό σας τις διατροφικές σας συνήθεις και φτιάξτε μαζί ένα πρόγραμμα που θα μπορείτε να τηρήσετε και που θα σας βοηθήσει να έχετε ποικιλία και ισορροπία στη διατροφή σας.

O Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2 που εμφανίζεται συνήθως στους ενήλικες συχνά δεν συνοδεύεται από σύμπτωμα και πολλοί δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν. Μπορεί να διαγνωσθεί με μια εξέταση αίματος και συστήνεται σε άτομα άνω των 45 ετών, ιδιαίτερα όταν είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, υπερτασικοί με διαταραχές των λιπιδίων, ή έχουν οικογενειακό ιστορικό.

Στο κέντρο μας υπάρχει εξειδικευμένο τεστ εκτίμησης κινδύνου για διαβήτη τύπου 2.  Επίσης προσφέρεται πακέτο εξετάσεων για διάγνωση του διαβήτη σε προνομιακή τιμή.

 

Για ραντεβού καλέστε στο:

Κεντρικό Κατάστημα

Μάχης Κρήτης 10

2810528000

Υποκατάστημα

Πλατεία Κορνάρου 46

Τηλ: 2810 224422

Fax: 2813019661

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια