Τι σημαίνουν οι... συχνές νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα;

Υγεία
Τι σημαίνουν οι... συχνές νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπέρταση καραδοκεί για όσους έχουν νυχτουρία

Ένδειξη υψηλής αρτηριακής πίεσης μπορεί να υποδηλώνει η συχνή επίσκεψη στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτα, που έχει ως αποτέλεσμα να διακόπτεται ο ύπνος.

Αυτό δείχνει μία νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα με επικεφαλής τον δρα Σατόσι Κόνο του Τμήματος Υπέρτασης του Νοσοκομείου Τοχόκου Ροσάι της Σεντάι. Οι ερευνητές έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε ιατρικό συνέδριο στη Γιοκοχάμα, ανέλυσαν στοιχεία για 3.750 άτομα, σχετικά τόσο με την πίεση του αίματος τους όσο και με τυχόν νυχτουρία. Υπερτασικοί θεωρήθηκαν όσοι είχαν πίεση πάνω από 140/90 mmHg.

Διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σαφής συσχέτιση ανάμεσα στη νυχτουρία και στην υπέρταση. Όσο συχνότερα κανείς πήγαινε να ουρήσει μέσα στη νύχτα, τόσο πιο αυξημένος ήταν ο κίνδυνος υπέρτασης.

«Βρήκαμε ότι το ξύπνημα μέσα στο βράδυ για ούρηση συνδέεται με αύξηση κατά 40% της πιθανότητας υπέρτασης», δήλωσε ο δρ Κόνο. «Η σχέση νυχτουρίας-υπέρτασης μπορεί να επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, η κατανάλωση αλατιού και το γενετικό υπόβαθρο», πρόσθεσε.

Μια προηγούμενη ιαπωνική μελέτη είχε βρει ότι η υψηλή κατανάλωση αλατιού αυξάνει την πιθανότητα νυχτουρίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News