Το γεγονός ότι το μπρόκολο είναι υγιεινό είναι ήδη γνωστό ωστόσο οι επιστήμονες βρήκαν και το «μυστικό» των θαυματουργών του ιδιοτήτων καθώς μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρκίνου.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο «Journal of the American College of Cardiology» το μυστικό συστατικό του μπρόκολου ονομάζεται σουλφοραφάνη και μπορεί να ενεργοποιήσει πολύτιμα ένζυμα που προστατεύουν τον εγκέφαλο.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι το μπόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών όχι μόνο προστατεύουν τον εγκέφαλο, αλλά μετριάζουν τις επιπτώσεις ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Το μπρόκολο μπορεί επίσης να κάνει καλό στο δέρμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C. Μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των ρυτίδων και στην βελτίωση της συνολικής υφής του δέρματος.
Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακού, εγκεφαλικού και καρκίνου
Πάντως νέες μελέτες αποκαλύπτουν σύμφωνα με το bovary.gr ότι το μπρόκολο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρκίνου. Η κατανάλωση μπρόκολου και κουνουπιδιού έχει συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου, ιδιαίτερα καρκίνου του πνεύμονα και του παχέος εντέρου.
Άλλο ένα από τα καλά συστατικά του μπρόκολου είναι οι φυτικές του ίνες. Είναι γνωστό ότι η επαρκής κατανάλωση φυτικών ινών προάγει την καλή εντερική λειτουργία και συνδέεται άμεσα με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο, υπέρταση, διαβήτη, παχυσαρκία και καρδιακές παθήσεις.
Σχόλια